donderdag
24 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > MFL: Dagelijks verrassingsact vanop Glazen Dak
MFL: Dagelijks verrassingsact vanop Glazen Dak
zaterdag 18 december 2010
Gisteren, vrijdag 17 december kon de pers om 16.00 uur een bezoek brengen aan het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen. Een laatste gemeenschappelijke babbel met de bewoners is nooit weg, daarom stuurden ook wij ons mannetje ter plaatse.

De ‘babbel’ werd uiteindelijk vooral een bewonderend kijken naar het nieuwe concept van het Glazen Huis. Want Music For Life, de benefietactie voor het Rode Kruis van Studio Brussel, brengt dit jaar elke avond een outdoor verrassingsact om 21.00 uur boven op het dak van het gebouw.

Het was Stubru-nethoofd Jan van Biesen zelf die de Antwerpse burgemeester vroeg om in deze stad live radio te mogen maken, “een trapje hoger dan in Gent of Leuven, met wat hier allemaal gebeurt”. Presentatrice Sofie Lemaire kijkt al er naar uit om wakker te worden met het mooie uitzicht over de Groenplaats. Ze woont zelf in Antwerpen.Klik op de foto voor een beeldverslag uit Het Journaal van 17/12

Sam De Bruyn heeft er drie jaar gestudeerd. Hij denkt er goed in te zullen slagen om Antwerpenaren te mobiliseren, ook al waarschuwde men hem meermaals dat dit moeilijk zou worden. Gentenaar Tomas De Soete heeft niet echt een band met de Koekenstad, tenzij via zijn Siska Schoeters, waarvan hij afscheid neemt om de marathonuitzending van zaterdagavond 18 tot vrijdag 24 december, uit te zitten.

“In Gent stonden we ook niet op de mooist denkbare locatie”, zegt hij. Maar, een Antwerps of Gents publiek, het maakt hem niet uit. Het gaat tenslotte om de verzoekplaten, de giften van luisteraars voor weeskinderen van aidsouders. Donateurs kunnen bellen op 070/344.044 om hun favoriete plaat aan te vragen. Online kan dit via stubru.be. Ook Eén en Eén+ doen tijdens de dag mee.

Je zal er letterlijk niet naast kunnen kijken. Op televisie, in Antwerpen, in de pers. Kortom, zowat overal dus...

Thierry De Neve
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.