donderdag
24 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > VRT verkeersredactie: kwarteeuw in de file
VRT verkeersredactie: kwarteeuw in de file
woensdag 27 oktober 2004
Historische data zijn helemaal in bij de VRT. 'De Grote Geschiedenisshow' op TV1, 'Memo' en 'De Pré-historie' op Radio 2, 'Maandag Wasdag' bij Radio 1, allemaal hebben ze er van veel tot meer mee te maken.
Ook RadioVisie maalt niet om een historisch feit meer of minder. Eerder dit jaar brachten we het eerste deel van ons eigen 'radiologboek' uit.

Dagelijks vind je online welke radiogebeurtenissen zich in het verleden hebben voorgedaan, in de rubriek 'Dit had vandaag ook in je 'geschiedenisboek moeten staan'.

Grasduinend in wat nog moet komen de volgende weken, botsten we warempel op een feit dat meer dan speciale aandacht verdient, ons bescheiden inziens, omdat het niet enkel met radio te maken heeft, maar met de mobiliteit van onze dagelijkse maatschappij.

De verkeersredactie van de publiek omroep bestaat op 1 november een kwarteeuw. Meer dan voldoende om daar bij stil te staan. Op zaterdag 6 november praten we in onze reeks audio-interviews dan ook met Paul Verdickt al twintig jaar aan de slag bij de verkeersredactie. Hij zit er niet alleen, maar omdat we slechts één iemand tegelijk voor onze microfoon kunnen halen, kreeg hij als ouderdomsdeken de eer

Op 1 november 1979 werd de verkeersredactie officieel opgericht door Jan Schoukens. Lang voor deze datum gaf de BRT, als één van de eerste openbare radio’s in Europa, aandacht aan de opkomende verkeersproblemen. De afgelopen jaren is er veel veranderd in de berichtgeving. Vooral het aantal bronnen, de kwaliteit ervan en de snelheid waarmee de verkeersproblemen voor de micro komen, zijn fel toegenomen.

Niet alleen de verschillende politiediensten leveren informatie, ook de weggebruikers doen hun duit in het zakje via Touring Mobilis. Een derde belangrijke bron is het geautomatiseerde waarnemingssysteem van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Dit seint rechtstreeks, per computer, gegevens door.

Verdickt  (foto) zelf heeft het genoegen zelden in de file te staan. Is er een truc? Hij is meestal om half zes op de Reyerslaan 52. De files komen pas later. Hij zag ze de voorbije twintig jaar alsmaar in lengte toenemen. - Iets wat niet kan worden gezegd van de alternatieven -, luidt het.

Hoe het verder moet? - Als het openbaar vervoer nog beter georganiseerd wordt, dan zal alvast het woon-werkverkeer over de weg afnemen, voorspellen deskundigen. De Lijn is al lang en goed bezig. Maar er wordt ook voorpelt dat er tegen 2010 twintig procent meer vrachtwagens rond zullen rijden. Het is raden naar wat er dan zal gebeuren. -

De komende dagen besteden diverse media uitgebreider aandacht aan het kwarteeuwfeest van de VRT-verkeersredactie, en aan de verkeersproblemen in België. De groepsfoto van de redactiemedewerkers werd gisteren alvast genomen. Zelf vieren de verkeers- jongens en meisjes hun vijfentwintig jarig bestaan pas op… 25 november. Bescheiden.

Meer verkeer zaterdag over een week.

JLB

Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van Ferid op ma 8 jul 2013 om 5:11
I have a YouTube account and I pubilsh videos usually every week. According to me, the word HD always attracts the peoples. And if you have striking and unique title ( along with keyword ) it works great. Thanks for the postVivek recently posted.. http://bejpax.com [url=http://khtsfumjesm.com]khtsfumjesm[/url] [link=http://qpfxxcrqs.com]qpfxxcrqs[/link]
Reactie van Lika op za 6 jul 2013 om 10:45
i had a pretty bad pcrnganey, with diabetes and high blood pressure, then i was induced at 39 weeks and they broke my water but baby boy would not come, it took them 16 hours to decide to give me an emergency c-section, we both nearly died. i made it through it all because of my faith in God, in my most trying times all i could do is prayer, especially while i was being induced it felt like they were trying to tear my womb. http://mkwsqoiso.com [url=http://iqyismgnqq.com]iqyismgnqq[/url] [link=http://uxlkukbzdkp.com]uxlkukbzdkp[/link]
Reactie van Susumu op vr 5 jul 2013 om 12:29
Sorry to hear you had so many complications. I have debteais which I knew before pregnancy, but during pregnancy I developed a Thyroid Problem. Thanks God everything went well and I have 2 healthy sons.Thanks for sharing.
Reactie van Nettie op di 2 apr 2013 om 10:03
I thought fdninig this would be so arduous but it's a breeze!
Reactie van De Wilde Eddy op wo 9 jul 2008 om 23:00
Vandag heb ik me voor de zoveelste keer blauw geërgerd aan de gebrekkige en foutieve verlkeersinfo door de VRT verkeersredactie. In mijn beroep als rijschoolinstructeur verlies ik maandelijks ettelijke uren ten gevolge van files waarvoor ik totaal niet wordt vergoed. Vandaag om 16u30 werd vertraagd verkeer aangekondigd op de E17 vanaf Zwijndrecht richting Antwerpen. Groot was mijn ergernis toen ik in de file vast kwam te zitten net voorbij Haasdonk! Oorzaak was een ongeval in de Kennedytunnel, aldus het elektronische infobord boven de snelweg. Wat me nog meer ergerde was dat de verkeersredactie drie uur aan een stuk vertraagd verkeer bleef melden vanaf Zwijndrecht terwijl de file véél langer was, maar van een ongeval was geen sprake. Toch was dit ongeval en de daaruit volgende file wel degelijk gemeld op de website http://www.verkeerscentrum.be!!!
Er gaan zo al per dag zoveel miljoenen euro's verloren door stilstaand verkeer in de files en door gebrekkige en foutieve verkeersinfo wordt dit alleen nog verergerd omdat bestuurders niet tijdig een alternatieve weg kunnen kiezen.
Zulke toestanden in de berichtgeving zijn in een tijd van informatica en camera's langs de snelwegen ronduit voorhistorisch en totaal niet verantwoord!!!
Als de openbare omroep zich wil bezighouden met het verstrekken van verkeersinformatie dan moet zij deze taak véél ernstiger opnemen en de juiste en actuele info aan de luisteraars verstrekken! Het is niet de eerste keer dat ik mijn ongenoegen telefonisch heb geuit en dat ik het nu via e-mail doe is een teken dat voor mij de maat méér dan vol is!
Ik hoop dat de verkeersredactie dit signaal voor ernstig neemt en eindelijk werk maakt van een correcte verkeersinfo.

De Wilde Eddy
Sint-Niklaas
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.