zondag
20 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Poll 1: het antwoord dat bij de vraag hoort
Poll 1: het antwoord dat bij de vraag hoort
zondag 8 april 2007 - 12:14
Of de Paashaas er voor iets tussenzit, is niet helemaal duidelijk, maar onze éérste 'Vraag van de week' bleek meteen een schot in de roos. We zitten dus niet met een ei…op Pasen! Zelfs al was er een klein technisch mankement omdat de eerste poll één dag te vroeg offline ging. In plaats van vijf kon er maar vier dagen gestemd worden. Deze week krijgt u wél vijf dagen!
De Mini Media Consumentenbond is niettemin verrassend goed van start gegaan. Opvallend, maar meegenomen is het feit dat 7,2 % van de antwoorden van over de grenzen kwam. De meeste (wat dacht u?) uit Nederland. Maar we noteerden ook deelnemers uit Italië, Spanje, Denemarken de VS! Misschien Belgen op vakantie of Vlamingen die er wonen en via internet contact houden met het vaderland...

CONTROVERSIËLE DOELGROEP

Bij wijze van introductie wilden wij graag van u weten of Vlaanderen nood heeft aan een specifieke zender voor vijftig plussers. Een erg controversiële doelgroep. Niemand kan er naast kijken dat die steeds groter wordt, dat net die generaties behoorlijk in de slappe was zitten en wél bereid zijn om deel te nemen aan alle mogelijk en onmogelijke activiteiten.

Tezelfdertijd worden vijftig plussers door de media en adverteerders steevast met een scheef oog bekeken wegens niet commercieel interessant. Enkel iedereen die minder oud en liefst veel jonger is dan vijftig zou het geld laten rollen, beïnvloedbaar zijn voor hypes en gadgets, zich het geld uit de portemonnee laten stelen.

Maar is dit wel zo? Studies spreken elkaar tegen. Media volgen helaas te snel en eenzijdig het oordeel van de marketeers. Alles moet jonger, strakker, nieuwer. Dat commerciële media dit enge denken tot norm verheffen, is niet onlogisch. Dat de publieke omroep deze 'norm' achterna holt, is eerder bedenkelijk. De recente verjonging van Eén (dag Martine Prenen!) deed menige wenkbrauw fronsen, het steeds jongere muziekformat van Radio 2, zorgt voor tandengeknars.

DE EERSTE ANTWOORDEN

Als, pardon us the expression - veldwerkers -, die al vele jaren middenin de actie staan, zien we een groeiende onvrede over het radioaanbod bij de iets oudere medemens. Steeds vaker ontmoetten we luisteraars, door PR-boys & girls voorzien van het etiket '50+', die hopeloos op zoek zijn naar een radiostation waar ze zich goed bij voelen. Klopt dit? We wilden het graag van iedereen en van u in het bijzonder horen. Zit Vlaanderen te wachten op een specifiek radiostation voor 50+?

 • JA: 62,25%
 • NEE: 29,57%
 • WEET NIET: 8,16%

  Of grote mediagroepen zich geroepen zullen voelen om in de toekomst het roer om te gooien, valt te betwijfelen. Toch moeten radiomakers zich eens afvragen waar de vele luisteraars van bvb Radio Minerva (Antwerpen) vandaan komen. Of een voorbeeld nemen aan Radio 5 in Nederland. Een gigantisch marktaandeel heeft dit station niet, maar daar draait het toch niet om? Als Klara kan, als StuBru mogelijk is, dan toch ook een station voor 50+?

  NIEUWE VRAAG

  Waarna we toe zijn aan vraag 2. U kan straks, vanaf middernacht, tot komende vrijdagnacht 23.59 uur, opnieuw uw mening kwijt over een nieuw heikel feit. Sinds ze bij de Aldi voor een prikje te koop werden aangeboden, zijn DAB-ontvangers al iets bekender geworden. Wat u ermee kan ontvangen, blijft evenwel bedroevend. Daar is niet het toestel verantwoordelijk voor, maar alweer de mediamakers.

  Enkel VRT heeft enkele extra digitale kanalen opgezet in het zogenaamde 'DAB-ensemble'. Daarvoor schaft u zich dus niet direct een nieuwe ontvanger aan. DAB wordt daarom steeds vaker omschreven als - Dead And Burried -. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

  London bewijst het. DAB scoort er, maar dan vooral omdat er vele radiostations zijn te beluisteren die niet via de klassieke AM, FM en kabel uitzenden, Kortom: - Als er heel veel meer radiostations op DAB zouden uitzenden, die u enkel daar kunt ontvangen, zou u dan een DAB-ontvanger kopen? -

 • Vanaf middernacht kan u antwoorden.

  PVB & JE
  Bezoek onze nieuwe website!

  Reageer op dit bericht

  Naam: *

  E-mailadres:
  Reactie: *
  captcha test Type de code over: *
  Verzenden »

  Reacties


  Reactie van Mieke op di 18 okt 2011 om 10:48
  JAaaaaaa, maar het is er al. Luister maar naar Radio Mi amigo opwww.miamigo.info
  Reactie van nico op wo 5 nov 2008 om 18:11
  NEEEEE
  Reactie van Jan De Meyer op di 10 apr 2007 om 18:39
  Inderdaad, een programma zoals het Muziekmuseum door Pieter van Banden is iets dat we missen op Radio 2.
  Reactie van Marga op ma 9 apr 2007 om 21:15
  Tja behoefte zal er wel aan zijn denk ik daarom ook ja gestemd , maar bekijk ééns de programma's bij radio p.r.o.s. www.radiopros.be daar zit voor iedere muziekliefbeber wat bij en zeker ook voor de 50 plusser oä te denk aan het muziekmuseum op zaterdag tussen 12 en 14 uur geprésentéérd door Pieter van Banden .
  Natuurlijk wil ik hiermee de andere lokale radio station's niet uitsluiten , ook zij zullen natuurlijk voor deze doelgroep hun muziek draaien .
  SLUIT ME AAN BIJ ANDRÉ

  Reactie van André op ma 9 apr 2007 om 19:58
  Een landelijke 50+ zender betekent nog wat extra concurrentie voor de lokale radio's en dat hoeft voor vele radio's echt niet...
    


  © 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
  Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.