woensdag
23 april 2014
RadioVisie.eu > Columns > Ongezouten en gepeperd (4)
Ongezouten en gepeperd (4)
zaterdag 22 december 2007
Heeft iemand het ook zo koud als ik dezer dagen? Ik kan niet zeggen dat ik mij nog een echte vriestijd herinner in het korte verleden. Was de minimumtemperatuur vorige winter geen vijf graden?
We zullen komende zomer tenminste verlost zijn van alle beestjes die ons deze zomer overmatig geteisterd hebben (Aziatische lieveheersbeestjes, iemand?). We schrijven natuurlijk niet over het weer in deze mediakrant, maar waarover dan wel?

Misschien wel over hartverwarmende initiatieven zoals “Music For Life”. Afgelopen woensdag kropen weer drie presentatoren in het glazen huis op het Stationsplein te Leuven om er zonder eten zoveel mogelijk geld in te zamelen voor drinkwater.

Bizar als deze zin klinkt, is het wel een feit dat ze door een hongerstaking op willen komen voor meer water. Als ze nu eens zelf op een minimumrantsoen vocht zouden moeten overleven?

Dat zou pas weer kopjes doen draaien, want ‘face it’: dit is de eerste en enigste opzichtige doneercampagne dit jaar. Geen tsoenami om op te surfen, geen aardbeving om iedereen wakker te schudden. Misschien ligt het aan mij, maar ik hou dit jaar mijn portemonnee meer in de gaten.

Ik heb ook de indruk dat er dit jaar, meer dan vorig jaar, wordt geprobeerd om de Hollanders de loef af te steken dan ons echt bewust te maken van het probleem.

Misschien luister ik niet lang genoeg, maar wanneer de radio de leefruimte vult ‘s morgens in de vroegte, word ik naar mijn mening lang niet genoeg attent gemaakt op het feit dat ik mijn kraan laat lopen als ik mijn tanden poets en dat dit niet de goede manier is.

Spice
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.