donderdag
24 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Het Belgische radiodagboek van 18 januari
Het Belgische radiodagboek van 18 januari
zondag 18 januari 2009
Dit is de derde editie van ‘Het Belgische radiodagboek’. Van 1 juni 2006 tot en met 31 mei 2007 hadden we het vooral over zeezenders. In de voorbije jaargang kwamen er de lotgevallen van de publieke en de commerciële zenders bij. In de komende twaalf maanden hernemen we de meeste informatie en vullen ze aan met nieuwe gegevens over alle radiostations.

1976: 
Bert Bennet neemt afscheid van Radio Mi Amigo. Tim Ridder alias Bart van Leeuwen wordt zijn opvolger.

1980: 
De vrije radio Iris stopt. De politieke partij FDF, die de zender financieel steunde, eist het voorgeschoten geld (ongeveer 5000 euro) terug. De medewerkers moeten de lokalen van de jeugdbeweging van het FDF verlaten.

1982: 
Er hangt onweer in de Vlaamse radiolucht. Om 10.15 uur worden de uitzendingen van Radio Maeva onderbroken met de mededeling dat de ordediensten het staken van de uitzendingen eisen.

1987: 
Radio Maeva maakt in Antwerpen op 101.2 MHz om 12.00 uur een verrassende come back. Het station gebruikte twee gehuurde kamers in het hotel ‘Quality Inn’ als studio.

2002:
- Volgens CD&V-parlementslid Carl Decaluwé start het Vlaamse Commissariaat voor de Media een onderzoek naar 4FM en Q-Music. Men wil controleren of de erkende landelijke commerciële zenders zich houden aan het dossier waarmee ze hun licentie kregen. Het bericht wordt later door het kabinet van minister Van Mechelen bevestigd.

- Q Music start in Brugge op 88.1 en via 93.2 MHz voor het Heuvelland (vanuit Wijtschate). Een technische ploeg zorgt tevens voor een aanpassing van het signaal in Genk (94.7 MHz).

- De RDS-problemen in Limburg van 4FM zijn opgelost. Het regionale Radio Royaal wijzigt de PI-code waardoor de luisteraars de landelijke zender probleemloos kunnen beluisteren.

2003: 
De Aalsterse afdeling van Radio Mango moet door een stroomonderbreking de uitzendingen tijdelijk stoppen. Om 13.52 uur zijn de moeilijkheden verholpen.

2006: 
In Wallonië blijven Bel RTL en Radio Nostalgie, volgens het onderzoeksbureau CIM, de meest beluisterde stations. Vooral Musiq 3, de klassieke muziekzender van de RTBF boekt met 0,9% een opvallende vooruitgang. Radio 2 blijft in Vlaanderen de grootste met 32,8%, Radio Donna, dat 14,2% haalt wordt op de tweede plaats door Q Music voorbij gestoken met 15,1%. 4FM scoort 5,3%

2007: 
Een hevige winterstorm brengt diverse TOPradio’s in moeilijkheden. Zo sneuvelt de mast van Radio Relax in Zonnebeke. Het dak van de buren loop flinke schade op.

FVM
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.