donderdag
17 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Stadsradio Peer dankzij FM Goud en Holiday
Stadsradio Peer dankzij FM Goud en Holiday
zondag 11 januari 2009
Het Peerse stadsbestuur pakt uit met een primeur. Met de steun van ervaren radiomakers zal het wekelijks een uurtje rechtstreeks een programma maken waarin Perenaars centraal staan en nieuwtjes en activiteiten uit de stad worden gebundeld. Het Belang van Limburg brengt er een reportage over.

De eerste uitzending van Stadsradio Peer werd gisteren gemaakt tijdens e nieuwjaarsborrel. Op 31 januari krijgt het initiatief een definitieve stek op de frequenties van FM Goud en Radio Holiday.

De aanzet voor een eigen stadsradio voor en door Perenaars werd al een tijdje geleden gegeven. “Het Peerse stadsbestuur en ik als Perenaar kwamen eigenlijk gelijktijdig met het idee. Na lang puzzelen en onder impuls van schepen Cornelissen is het concept klaar,” vertelt Michel Vanderfeesten, bezieler van de Noord-Limburgse lokale radio FM Goud.

Stadsradio Peer zal van uit hun studio’s worden gemaakt. “We voorzien veel korte rubrieken van een paar minuten, zonder reclameonderbrekingen. Een voorbeeld van zo’n item is een cultuuragenda met daarin een Peerse vereniging die een halve minuut krijgt om een activiteit te promoten.”

                       Michel Vanderfeesten en Riet Verheyen

Vanderfeesten zal samen met Riet Verheyen de presentatie verzorgen. Verheyen verdiende haar sporen achter de microfoon van Radio 2 en is enthousiast over het concept; “Radio maken blijft een kinderdroom. De stedelijke communicatiedienst, die redactioneel bijstaat, zocht een vrouwenstem en kwam zo bij mij uit. Een mooie rubriek wordt de ‘Perenaar van de Week’ waarin een inwoner wordt belicht die is opgevallen of zich verdienstelijk heeft gemaakt.”

Wanneer een gemeente zelf radio gaat maken, lijkt het bijna onvermijdelijk dat schepenen en burgemeester elkaar verdringen om achter de micro te mogen staan. Communicatieschepen Sigrid Cornelissen (CD&V) spreekt dit echter tegen. “Het wordt absoluut geen politiek forum. We willen onze inwoners via alle mogelijke kanalen informeren en bieden dan ook in de eerste plaats een forum aan inwoners en verenigingen.“

Jaarlijks kost dit project de stad 5.000 euro. Gisteren zond men rechtstreeks uit van op de nieuwjaarsborrel in CC Poorthuis tussen 20.00 en 21.00 uur via de frequentie 107.7 (Radio FM Goud) en 106.6 (Radio Holiday) MHz.

Vanaf 31 januari wordt dan elke zaterdag van 13.00 tot 14.00 uur uitgezonden, met een herhaling op zondag tussen 12.00 en 13.00 uur. Tegen dan staat ook de website van de nieuwe stadsradio online. 

Geert Van Baelen

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  

Bezoek onze nieuwe website!

© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.