maandag
21 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Klara in het Paleis was een hoogdag
Klara in het Paleis was een hoogdag
zondag 18 januari 2009
Dirigent en contratenor René Jacobs heeft gisteren de Klara Carričreprijs gekregen. Hij nam hem in ontvangst in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, waar de klassieke radiozender zijn jaarlijkse evenement 'Klara in het Paleis' hield.

Van 's morgens tot 's avonds stond het Paleis voor Schone Kunsten helemaal in het teken van klassieke muziek. "Die muziek is alive", zegt Chantal Pattyn, nethoofd van Klara.
 
"Hier staan jonge mensen op het podium die nog altijd bezig zijn met Händel, Haydn en Mendelsohn. Daarover gaat het toch in de muziek: het meemaken. Daarom vind ik Klara in het Paleis een hoogdag".

Foto: VRT

Bij een hoogdag hoort ook een prijsuitreiking. Klara zette barokspecialist René Jacobs (foto) in de bloemetjes. Als contratenor haalde hij wereldniveau en als dirigent maakte hij spraakmakende internationale operaproducties.

"Ik voel me vooral aangesproken door genres waar stemmen aan te pas komen, opera en oratorium", zegt hij. "Ik werk dus graag met zangers, maar ook met orkesten die het interessant vinden om te spelen op een instrument zoals een zanger zingt".

Foto: VRT

Al voerde klassieke muziek de boventoon in het Paleis, toch was er ook aandacht voor het woord. Zo waren premier Eric Van Rompuy en zijn broer Herman uitgenodigd om te komen praten over poëzie.

Bericht: Deredactie

PVB
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.