zondag
20 april 2014
RadioVisie.eu > Televisie > Franstalige TV Vlaanderen gelanceerd
Franstalige TV Vlaanderen gelanceerd
woensdag 21 januari 2009
Airfield Media Group, de moedermaatschappij van TV Vlaanderen heeft maandag op feestelijke wijze de officiële lancering van TéléSAT in Wallonië gevierd. De nieuwe verdeler van digitale televisie via satelliet is een van de eerste televisieplatformen ter wereld die uitzendt in MPEG4-formaat.

TéléSAT brengt een gevarieerd aanbod van Franstalige en internationale zenders, die te ontvangen zijn met een schotelantenne. Het is de eerste keer dat de Waalse zenders beschikbaar zijn via de satelliet. TéléSAT bereikte hiervoor enkele maanden geleden een akkoord met RTBF en de RTL-groep. Voortaan kunnen dus alle Franstaligen in ons land, ongeacht waar ze zich bevinden, alle Waalse televisiezenders ontvangen.

Net zoals Vlaanderen is ook Wallonië een regio waar kabeltelevisie overheerst. Toch is ook over de taalgrens een sterke toename van het aantal schotelkijkers vast te stellen. Met een scherpe prijs vanaf 9,90 euro per maand en een sterk aanbod van een zestigtal betaalzenders en meer dan achthonderd gratis zenders, hoopt de verdeler van digitale televisie de monopoliepositie van de kabel te doorbreken.

Het pakket bevat bovendien verschillende zenders zoals AB1, Gulli, NT1, Direct8 en Virgin17, die enkel beschikbaar zijn bij TéléSAT. Bovendien is de verdeler van digitale televisie erg trots om mee te delen dat ook de kinderzender Disney Channel in haar aanbod zit.Yann Guyonic

Wallonië krijgt van TéléSAT meteen een primeur, doordat het televisieplatform als een van de eerste televisiedistributeurs ter wereld gaat uitzenden in MPEG4-formaat. Dit betekent dat alle abonnees meteen ook met een HD-ontvanger werken die de omschakeling naar digitale televisie in hoge definitie moeiteloos aankan.

Aan het hoofd van TéléSAT staan Kurt Pauwels en Yann Guyonic. Beiden zijn geen onbekenden in de audiovisuele wereld. Pauwels leidt al meer dan twee jaar het Vlaamse satellietplatform TV Vlaanderen, dat ondertussen met meer dan zeventigduizend klanten een stevige positie wist te veroveren op de markt.

Eerder werkte Pauwels voor Canal+ en het Zuid-Afrikaanse MultiChoice (Filmnet) al mee aan projecten rond digitale televisie en was hij Directeur Distributie voor Discovery Networks Europe. In die laatste functie was hij onder andere verantwoordelijk voor de lancering van Discovery Channel en Discovery RealTime in Frankrijk.

Operationeel Directeur van TéléSAT Yann Guyonic verdiende zijn sporen op de Belgische Communicatieafdeling van Canal+ en maakte later de overstap naar de filmdistributeur Warner Bros., waar hij de leiding had over de Afdeling Communicatie en Marketing.

JLSA
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van exponent bvba op wo 29 apr 2009 om 23:26
we hadden inderdaad geen beeld ( 29/04) controle: m'n dochter in Italië , de moeder in Frankrijk , ik in Zoersel en m'n zuster in Malle.......allemaal abonnee's die ik heb aangebracht.....daarom wist ik dat er een algemeen probleem was ( direct kwade telefoons uit het buitenland : ik heb ze gerustgesteld....komt wel in orde.. )
Reactie van exponent bvba op wo 29 apr 2009 om 23:19
Pauwels en Guyonic : 1 pot nat.....met alle sympatie maar waarom kunnen wij dan niet de waalse zenders ( RTBF etcetera ) ontvangen ????????? Waar is france inter??? wie gooit er wat af en om welke reden?????
Reactie van erik decorte op wo 29 apr 2009 om 20:05
als klant van vlaams tv-vlaanderen zou ik zeggen : zorgt dat onze uitzendingen in orde zijn, 't is al de tweede keer in een paar dagen dat we op de vlaamstalige zenders geen beeld hebben, krijg ik mijn geld terug? mvg erik decorte
Reactie van erik decorte op wo 29 apr 2009 om 20:05
als klant van vlaams tv-vlaanderen zou ik zeggen : zorgt dat onze uitzendingen in orde zijn, 't is al de tweede keer in een paar dagen dat we op de vlaamstalige zenders geen beeld hebben, krijg ik mijn geld terug? mvg erik decorte
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.