vrijdag
18 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Kom op tegen Kanker: Radio 1 & Studio Brussel
Kom op tegen Kanker: Radio 1 & Studio Brussel
woensdag 25 februari 2009
Twintig jaar geleden deed radiopresentatrice Kathy Lindekens voor het eerst een oproep om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het was het prille begin van Kom op tegen Kanker. Gisteren werd de nieuwe campagne in Brussel voorgesteld. Traditioneel zetten ook alle radio- en televisiezenders van de VRT hun beste beentje voor om Kom op tegen Kanker de aandacht te geven die het verdient.

PEETERS & PICHAL

Onder het motto “u vraagt, wij draaien!' lossen Peeters & Pichal op woensdag 11 maart de hele uitzending lang enkel en alleen consumentenvragen op van luisteraars. Hoe moeilijk, specifiek en fijn of klein ze ook zijn. Er is maar één voorwaarde. De luisteraars met vragen zamelen in ruil daarvoor de kleine centjes van familie en buren in voor Kom op tegen Kanker.

STORIES VOLGT PATIËNTJE

Stories gaat in de week van 9 tot 13 maart op bezoek bij een jonge kankerpatiënte. Sylvie is twaalf en kreeg vorig jaar te horen dat ze lijdt aan het Hodgkinlymfoom. Ze heeft een zwakke weerstand, maar laat het niet aan haar hart komen. 

Ze probeert haar leven zo veel mogelijk in eigen handen te nemen. Heel geregeld komt een leraar thuis rekenen en taal aanleren. En af en toe komt een vriendinnetje langs. Stories: op vrijdag 13 maart van 13.00 tot 14.00 uur. Consumentenvragen in Peeters & Pichal: op woensdag 11 maart van 09.00 tot 11.00 uur.

SAM DE BRUYN OP DE KINDERKANKERAFDELING

Sam De Bruyn, die elke weekdag te horen is naast Siska Schoeters in Zet 'm op Siska, Zal van 9 tot 13 maart meedraaien op de kinderkankerafdeling van een ziekenhuis. Hij volgt de verpleegkundigen en verzorgenden bij hun dagtaak om aan den lijve te ondervinden welke impact kanker heeft op kinderen en hun dokters en verplegers. Sam deelt zijn ervaringen met de luisteraars via een film- en fotoverslag. . 

Van maandag 9 tot vrijdag 13 maart om 17.10 uur in Zet ‘m op Siska en op stubru.be

JLSA

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  

Bezoek onze nieuwe website!

© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.