vrijdag
18 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Risico op burnout groot bij journalisten
Risico op burnout groot bij journalisten
woensdag 25 februari 2009
Bijna één op drie Vlaamse journalisten loopt een verhoogd risico op burnout of heeft last van een klinische burnout. Dat blijkt uit een onderzoek van de Gentse Arteveldehogeschool. Ruim 30 procent van de Vlaamse beroepsjournalisten nam deel aan de enquête.

21 procent van hen heeft een verhoogd burnoutrisico, 10 procent liet scores optekenen die overeenstemmen met klinische burnout.

Vermoeidheid, cynisme, en een negatief gevoel over de persoonlijke bekwaamheid zijn typische verschijnselen bij een burnout.

Nochtans tellen de redacties bevlogen medewerkers, blijkt uit het onderzoek. Maar net dat maakt hen kwetsbaarder voor stress en negatieve ervaringen.

Pol Deltour, voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Journalisten, schrikt niet van de resultaten. "Dit bevestigt op een wetenschappelijke manier wat we al weten", zegt hij.

"Dit onderzoek is munitie, enerzijds in de onderhandelingen rond herstructureringen. Hiermee kunnen we duidelijk maken aan de directies dat geen enkele journalist gemist kan worden. Maar ook op sectoraal niveau kunnen we dit op tafel leggen tijdens de staten-generaal voor de media".
© deredactie.be

 

DV

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  

Bezoek onze nieuwe website!

© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.