woensdag
23 april 2014
RadioVisie.eu > Televisie > VRT veroordeeld voor niet uitnodigen VB
VRT veroordeeld voor niet uitnodigen VB
woensdag 23 september 2009
In een interview met Knack zegt Kris Hoflack, hoofdredacteur duiding van de VRT-nieuwsdienst, dat de openbare omroep veroordeeld is door de Raad van State omwille van de manier waarop ze bij de laatste federale verkiezingen het Vlaams Belang behandelde. Op de website van het weekblad zijn enkele uittreksels van dit gesprek terug te vinden.

De VRT had verzuimd om iemand van het VB uit te nodigen tijdens het kanseliersdebat voorafgaand aan de federale verkiezingen van 2007, waarbij de partijen Open Vld (in de vorm van Guy Verhofstadt), CD&V (Yves Leterme) en Sp.a (Johan Vande Lanotte) wél aanwezig waren.

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) veroordeelde de publieke omroep wegens het niet naleven van de objectiviteitsplicht, maar de VRT ging in beroep. De Raad van State veroordeelde hen deze zomer reeds, al raakte het nieuws raakte nu pas bekend.

De VRT zegt zich neer te leggen bij de uitspraak en lessen te zullen trekken voor de toekomst.

De Standaard: 
VRT moet Vlaams Belang gelijkwaardig behandelen 

Gazet van Antwerpen:

 VRT veroordeeld voor niet uitnodigen van Vlaams Belang

De redactie.be: 
VRT veroordeeld door Raad van State

JLB
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van ongena joseph op wo 11 jan 2012 om 15:07
de flard is het liedje van kiki dee i got the music in me. mijn tel. is o3.293.46.96 en 0495.37.41.42
Reactie van Media Watcher op wo 23 sep 2009 om 16:56
De VRT wordt betaald om alle 'klokken te laten horen' en volledige informatie te brenegn.
De VRT wordt NIET betaald om de kijkers/luisteraars te betuttelen en voor te schrijven en te 'duiden' wat ze al dan niet zouden mogen horen en zien.
De kijkers/luisteraars zullen vervolgens zelf wel hun eigen mening vormen en beslissen. Dank U.
Reactie van Jan D.M. op wo 23 sep 2009 om 9:40
De VRT lessen trekken voor de toekomst ? Zéér tégen hun zin in dit geval !!!
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.