zondag
20 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Het Belgische radiodagboek van 20 november
Het Belgische radiodagboek van 20 november
vrijdag 20 november 2009
Met ‘Het Belgische radiodagboek’ sta je iedere dag op. Je leest er de lotgevallen van zowel de publieke als de commerciële omroepen, maar ook die van de vrije radio's, de lokale en de zeezenders. Kortom, ŕlle gebeurtenissen die in een ver of nabij verleden belangrijk bleken te zijn voor de radio in dit land. Mocht je zelf data hebben om dit dagboek aan te vullen, neem dan gerust contact op met de redactie van RadioVisie.

1978:
Via het net van Cadena Catalana in Barcelona en vier andere steden in het noord-oosten van Spanje zijn de eerste uitzending van ‘La Sonrisas De Mi Amigo’ te horen (17.30 - 18.30 uur). Het gaat om een dagelijks uurtje programma dat gekocht wordt door Sylvain Tack, eigenaar van Radio Mi Amigo.

1980: 
Radio Antigoon start in Antwerpen. Het station zal zeer snel tot een vast begrip in het Vlaamse etherlandschap uitgroeien.

2001:
 
- Q Music begint op 98.0 MHz een zender voor het Antwerpse havengebied.

- De Contactgroep besluit om de beslissing van het Vlaamse Commissariaat voor de Media niet aan te vechten bij de Raad van State. Het dossier van Contact 2 werd nipt derde bij de toekenning van de licenties. Q Music en 4FM mochten starten.

2002: 
De Vlaamse Mediamaatschappij kondigt de sluiting van het Mango-netwerk aan. De inkrimping van de reclamemarkt en de mindere ontvangstkwaliteit liggen aan basis van de beslissing om op 31 december aanstaande definitief te stoppen. Nadien loopt er nog non-stop muziek om de aangesloten stations de gelegenheid te bieden naar een oplossing te zoeken.

2003: 
De raad van bestuur van Contact Inter besluit om de uitzendingen op 94.5 MHz gewoon te vervolgen. Men gaat ook in beroep tegen de beslissing van een rechter, die het station via een dwangsom van 10.000 euro verboden had verder uit te zenden. De VRT had een klacht wegens storingen op 94.5 MHz ingediend.

2005: 
Stadsomroep Brugge stopt al na negen dagen testuitzendingen. De toegekende frequentie; 106.0 MHz, is een ramp wegens erge storingen van de RTBF. Stadsomroep dat gehoopt had op een sterkere zender besluit niet verder te gaan op die frequentie. (Later zou Coolfm hier te horen zijn). 

FVM
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.