woensdag
23 april 2014
RadioVisie.eu > Televisie > Ketnet viert de twintigste Kinderrechtendag
Ketnet viert de twintigste Kinderrechtendag
donderdag 19 november 2009
Op vrijdag 20 november viert het Kinderrechtenverdrag zijn twintigste verjaardag. En dat gaat op Ketnet niet onopgemerkt voorbij. De wrappers praten met de kinderrechtcommissaris Bruno Van Obbergen. Karrewiet zendt een reportage uit over kinderen in Congo en laat kinderen uit verschillende Europese landen aan het woord over de rechten van het kind.

HET KINDERRECHTENVERDRAG

Twintig jaar geleden, in 1989 stelde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York het ‘Internationaal Verdrag over de Rechten van het Kind’ op. Wat betekent dit verdrag? Wat staat er in? Wat kun je er als jongere mee? Op de Kinderrechtendag legt kinderrechtencommissaris Bruno Van Obbergen aan de wrappers uit wat het Kinderrechtenverdrag inhoudt.

KINDERRECHTEN IN CONGO

Ook Karrewiet besteedt in de uitzending heel wat aandacht aan de kinderrechten. Ketnet-wrapper Kobe is peter van Unicef en trok op reportage naar Congo om te kijken of de kinderrechten daar gerespecteerd worden. Kinderen in Congo moeten vaak werken en mogen niet naar school, terwijl er wel recht op onderwijs is. Kobe bezoekt enkele leerlingen die wel naar school mogen gaan en laat hen vertellen over hun rechten. De reportage toont dat de kinderrechten al meer gerespecteerd worden, maar dat er nog werk aan de winkel is.

KINDERRECHTEN DICHTER BIJ HUIS

Iets dichter bij huis laat Karrewiet Europese kinderen aan het woord. De Karrewiet-reporters kijken ook hoe de twintigste verjaardag van de kinderrechten in eigen land gevierd wordt. 

KINESCOLA

Heel deze week zijn de wrappers al op stap voor KineScola, een samenwerking tussen Ketnet, Kinepolis en Unicef België. Karrewiet maakte voor KineScola een documentaire over het kinderrechten in de wereld. Met dit project worden schoolkinderen in heel Vlaanderen bewust gemaakt van het kinder(on)recht in de wereld.

* Gesprek met de kinderrechtencommissaris in de wrap: vrijdag 20 november op Ketnet 
* Karrewiet over de kinderrechten: vrijdag 20 november om 18.05 uur op Ketnet (herhaling om 19.20 uur)

Info:
JLSA
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van wtxmjrikz op do 4 apr 2013 om 12:41
yXT2AL , [url=http://kukbzdndmcbs.com/]kukbzdndmcbs[/url], [link=http://nasudsszjljx.com/]nasudsszjljx[/link], http://jzfowmewwzpd.com/
Reactie van gukzxtbcnc op ma 1 apr 2013 om 11:46
LeJEBJ ewwwdhmecazg
Reactie van Sara op zo 31 maa 2013 om 12:30
After I originally left a comenmt I seem to have clicked the -Notify me when new comenmts are added- checkbox and now whenever a comenmt is added I get 4 emails with the exact same comenmt.There has to be a way you are able to remove me from that service?Thank you!
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.