zondag
20 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Het Belgische radiodagboek van 22 november
Het Belgische radiodagboek van 22 november
zondag 22 november 2009
Met ĎHet Belgische radiodagboekí sta je iedere dag op. Je leest er de lotgevallen van zowel de publieke als de commerciŽle omroepen, maar ook die van de vrije radio's, de lokale en de zeezenders. Kortom, ŗlle gebeurtenissen die in een ver of nabij verleden belangrijk bleken te zijn voor de radio in dit land. Mocht je zelf data hebben om dit dagboek aan te vullen, neem dan gerust contact op met de redactie van RadioVisie.

1997: 
Vlaanderen maakt via de Mechelse kabel kennis met Radio Flandria. Het project van Jeroen Soer en Peter Van Dam, die vanuit het Groot Hertogdom Luxemburg opereren, is een antwoord op het Nederlandse Sky Radio.

2000: 
Minister Dirk Van Mechelen geeft in de Mediacommissie van het Vlaamse parlement meer uitleg over de toekomst van de commerciële radiostations. Hij plant de verdeling van 64 in plaats van 67 FM-frequenties.

2001: 
- Q Music start twee nieuwe zenders. Het gaat om de 95.8 MHz voor Leuven en de 93.0 MHz voor de Aalsterse omgeving. In Brussel is er echter slechts geruis te horen.

- Michel Follet wordt aangeworven om Radio Mango vanaf januari 2002 te leiden.

2002: 
- Radio Mango wordt in Antwerpen even via het netwerk van Radio Atlantis verspreid.

- De website van de ‘Financieel Economische Tijd’ meldt dat Think-Media de aandelen in 4FM moet verkopen omdat men geen geld meer kan bieden.

2006: 
Een hevige blikseminslag haalt om 19.00 uur Radio Contact, Radio Diest en Radio Contact Vlaams Brabant uit de lucht.

FVM
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.