vrijdag
25 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > En tenslotte Het Avondblad (met klank & beeld)
En tenslotte Het Avondblad (met klank & beeld)
maandag 23 november 2009 - 16:55
Dagelijks krijg je van ons een overzicht van het nieuws en de gebeurtenissen in het Vlaamse medialand. Maar wat haalde het nieuws niet en dreigt bijgevolg onopgemerkt voorbij te gaan? We sluiten elke mediadag af met een selectie van wetenswaardigheden en faits divers, zo bent u ook hier weer mee.

Zelf radionieuws melden? Mail hier.

De Laatste Show (straks om 22.00 uur) heeft vanavond Peter Koelewijn op bezoek, dit naar aanleiding van het feit dat het vorige week 18 november, precies vijftig jaar geleden was dat z'n gigahit 'Kom van dat dak af', werd uitgebracht. Wij maken van de gelegenheid gebruik om je te herinneren aan het feit dat de man in de tweede helft van de jaren 60 ook radioprogramma's maakte voor BRT 2 West-Vlaanderen. Iedere zondagnamiddag een half uurtje middenin 'Duw op de knop', van Carl Dhondt. Iemand die daar foto's of opnames van heeft?

Radio Vlaanderen Internationaal heeft het in de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend met een pak luisteraars minder moeten doen. Zij die gewoontegetrouw via de 927 kHz luisteren, hoorden immers enkel nog ruis op deze AM-frequentie. De zender die in Wolvertem staat had nog nul procent vermogen en daarmee raak je dus je eigen straat zelfs nog niet uit. Tegen 09.45 uur slaagden de VRT-technici erin om de draaggolf te herstellen, wat later kwam de modulatie ook opnieuw door.

Radio Nostalgie heeft niet echt iets speciaals in de aanbieding tegenwoordig, behalve z'n ouwe getrouwe zichzelf, maar dat neemt niet weg dat ze vandaag goed zijn voor een stukje in het Avondblad. Het station heeft z'n fans en die lieten de afgelopen dagen menige tip achter in de redactie-mailbox. Nu kunnen we uiteraard niet àlles kwijt in deze minikrant, maar omdat een filmpje over iets wat je normaal niet ziet en enkel naar kunt luisteren, nooit weg is, doen we het dus graag. Een promospot van Vlaanderens jongste (bijna) nationale commerciële zender.

JLSA - Wim Ooghe
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van Jan D.M. op di 24 nov 2009 om 16:11
@Frans: Willy Delabastita presenteerde nooit Duw op de Knop, wel een ander muziekprogramma 's avonds op Omroep West-Vlaanderen,. Méér nieuws over deze Willy ???
Ook Jacques Verdonck meen ik me nog te herinneren als goeie presentator 's avonds. Ik denk dat hij ook een platenproducer was. Ook méér nieuws over deze Jacques ???
Reactie van Frans op di 24 nov 2009 om 15:44
Duw op de Knop was inderdaad een programma van Carl Dhont zoals Jan D.M. hieronder schrijft, dat meen ik me ook te herinneren. Misschien presenteerde ook een tijdje een zekere Willy Delabastita dit programma, als ik me goed herinner. Peter Koelewijn was actief bij Radio Luxemburg, hij kondigde zich daar zelf aan als zijnde Peterenski Koelewenski.
Spotlights.be
http://www.bloggen.be/franorama
Reactie van Gheskiere Eddy op ma 23 nov 2009 om 20:45
ik vind de spot van nostalgie goed geslaagt dat kun je niet zeggen van joe fm

proficiat nostalgie
Reactie van Jan D.M. op ma 23 nov 2009 om 18:08
Ik was een trouwe luisteraar van "Duw op de Knop" met Carl Dhont (+ 1999), maar ik meen me toch niet te herinneren dat Peter Koelewijn daarin een halfuur presentatie had, wel Bart Van de Laar zaliger en een andere dj (een zekere Bohez) die de LP-rubriek voor zijn rekening nam. Ook was Peter Koelewijn actief op Radio Luxemburg. Ik denk dat radio-opnames van dit programma zéér zeldzaam zijn !!!
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.