zaterdag
19 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > VRT heeft geloofwaardige merkenvloot
VRT heeft geloofwaardige merkenvloot
vrijdag 18 december 2009
We hadden het begin deze maand, in het Avondblad', al over de studie van het Communicatiebureau Brandhome dat bij duizend Vlamingen onderzoek deed naar de geloofwaardigheid van Vlaamse media. Hielden we het toen algemeen, nu hebben we meer specifieke radiocijfers.

Maar liefst 98 % van de Vlamingen vindt Radio 1 een betrouwbaar nieuwsmedium, zo blijkt uit de bewuste studio. Radio 1 is daarmee de meest geloofwaardige titel van Vlaanderen. Klara (93 %) en Radio 2 (92 %) maken de radio-top 3 volledig. Bij de televisienetten staan Canvas (96 %) en Eén (94 %) op één en twee.

De geloofwaardigheid van een medium is van belang voor de adverteerder, benadrukt mediastrateeg Bart Jespers van Brandhome: “Je hoort steeds meer dat niet alleen het bereik, maar ook de kwaliteitsperceptie van een mediamerk invloed heeft op de waarde van advertenties. Niet alleen hoe luid je roept, maar ook wie het roept, speelt een rol.”

Bericht: e-Varia

JLSA
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.