woensdag
23 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Het Belgische radiodagboek van 18 december
Het Belgische radiodagboek van 18 december
vrijdag 18 december 2009
Met ‘Het Belgische radiodagboek’ sta je iedere dag op. Je leest er de lotgevallen van zowel de publieke als de commerciële omroepen, maar ook die van de vrije radio's, de lokale en de zeezenders. Kortom, ŕlle gebeurtenissen die in een ver of nabij verleden belangrijk bleken te zijn voor de radio in dit land. Mocht je zelf data hebben om dit dagboek aan te vullen, neem dan gerust contact op met de redactie van RadioVisie.

1962: 
De anti-zeezenderwet wordt in het parlement met 123 stemmen voor en 35 tegen goedgekeurd. Deze zal echter nooit voor 31 augustus 1974 gebruikt worden.

1998:
VT4 bergt de plannen voor een radiostation op. Net zoals voor hun tv-uitzendingen werd naar een zogenaamde U-bochtconstructie gezocht waarbij men met een buitenlandse licentie de programma’s naar België kon doorsturen. De kosten voor dit plan liepen echter té hoog op.

2002: 
Het CSA legt Radio Judaïca in Brussel een boete van 1000 euro op. Het station van de Joodse gemeenschap had nagelaten om het programma van 2 mei 2002, tussen 18.00 en 19.00 uur, integraal op te nemen om het vervolgens te bewaren.

2003: 
- De raad van bestuur van de VRT pleegt overleg over het voorstel om tussen 31 mei en 3 september 2004 een sportnet te starten. Men beklemtoont dat het om een eenmalig initiatief gaat waarbij men een beroep doet op de eigen begroting.

- Radio Brouwer uit Oudenaarde wordt door het Vlaamse Commissariaat voor de Media op de vingers getikt omdat het zich niet aan de afspraken over het bekomen van de vergunning hield. Men zond als Maeva FM uit terwijl een onafhankelijk dossier werd ingediend.

2005: 
- Bij Cool FM in Kruibeke (107.2 MHz) verdwijnen de RDS-tekst en het stereosignaal. Dit houdt verband met de start van een afdeling voor Sint-Niklaas, vanuit Sinaai op 105.5 MHz.

- Het Vlaamse Commissariaat voor de Media trekt een aantal vergunningen van niet opgestarte stations in. Zo verliest Crooze FM de vergunning voor 105.7 MHz in Gent, terwijl Contact de afdelingen voor Tongeren en voor Hooglede moet opgeven. Enkele stations, zoals het voormalige Fresh in Oostkamp (104.9 MHz) krijgen tot 26 mei 2006 de kans om in de lucht te komen.

FVM
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.