vrijdag
18 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > In 2010 wordt RadioVisie (een beetje) anders (1)
In 2010 wordt RadioVisie (een beetje) anders (1)
maandag 28 december 2009
Kerst was dit jaar verrassend vroeg bij RadioVisie. Toen we in april plots alle activiteiten staakten, dachten vooral wijzelf dat enkel iets heel uitzonderlijks een doorstart alsnog mogelijk zou maken.

Het kerstwonder geschiedde al tijdens de warme zomer. Gefraseerd weliswaar, omdat het moeilijkste zich vooral achter de schermen afspeelde. Maar per 2 september jl waren we terug. Een wonder dachten we zelf…

Omdat we niet àltijd in conflict willen komen met de geijkte kalendermomenten en de daaraan gekoppelde gebeurtenissen en gewoontes, pakken we dit keer wel op tijd uit met onze voornemens en wensen voor 2010. Althans met datgene wat we in petto hebben voor de eerste weken en maanden van het komende jaar.

Na bijna vier jaar stopt per 1 januari de dagelijkse rubriek ‘Het Radiodagboek’. In 2006 verscheen dit historische radio-overzicht in kalendervorm voor het eerst onder de noemer ‘Die dag in radioland’. Deze gedetailleerde historiek van de belangrijkste radiogebeurtenissen in België, Nederland, het UK en de VS, kende de daarop volgende jaren vele uitbreidingen en toevoegingen, zodat het evident was dat we daarmee doorgingen.

Daarnaast bleef RadioVisie uiteraard ook dagelijks het actuele nieuws brengen zodat, wat de meest recente jaren betreft, er een soort overlapping was. Berichten die je zonder moeite in het archief kan terugvinden, moeten ook niet nog eens apart in een dagboek staan. Een dagelijkse resumé dat vooral handig is voor nieuws uit een verder verleden. Uit de tijd dat er nog geen internet was en de geschiedenis via pratende dieren werd doorgegeven…

Als we iets laten verdwijnen, geven we daarvoor ook graag iets in de plaats. Zo komt heel vroeg in 2010 al ‘De vraag van de week’ terug. De RadioVisie Club steekt weer van wal en wie lid is zal zijn profijt vooral halen via tal van acties en organisaties (Radio Awards én een Radiodag). De details vind je uiteraard de komende weken en maanden bij ons terug.

En tenslotte wijzigt de huidige structuur van RadioVisie. Via de startpagina moet je sinds december 2006 kiezen tussen radiovisie.be, radiovisie.nl of radiovisie.int. Waarna je respectievelijk bij het nieuws en de berichten uit België, Nederland of de rest van de wereld terechtkomt. Vanaf januari komt daar verandering in. En dat heeft een hele speciale reden, maar daar lees je morgen alles over.

RadioVisie
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van Freek op di 29 dec 2009 om 0:05
En de hamvraag luidt: Blijft FVM aan bij jullie of verdwijnt hij?
Reactie van Joske op ma 28 dec 2009 om 22:54
Blijf zo doorgaan, met hier en daar wat vernieuwingen, maar hou vast aan uw basis........daarom kom ik ook iedere dag op bezoek.
Aan alle redactieleden en aan alle lezers: Een gezond 2010, mag de mooiste dag van 2009, de slechtste worden van 2010, dan zijn we tevreden.
Jos

Reactie van Peter@ op ma 28 dec 2009 om 19:15
DAT WORDT SPANNEND.
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.