donderdag
17 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Nederland: Top 2000-lijst is bekend
Nederland: Top 2000-lijst is bekend
maandag 29 november 2010
In Nederland heeft de Radio 2 Top 2000 een nieuwe nummer 1. ‘Hotel California’ van The Eagles is dit jaar helemaal bovenaan geëindigd. ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, die bijna alle voorgaande edities aanvoerde, is gezakt naar de tweede plaats. Op 3 staat de plaat die in 2005 één keer goud haalde; ‘Avond’ van Boudewijn de Groot.

Tijdens de Top 2000 Stemweek zijn bijna twee miljoen stemmen uitgebracht op de songs voor de Top 2000. De helft van de stemmen kwam afgelopen vrijdag binnen, tijdens de Top 2000 Stemfinaledag. De hele lijst wordt bekendgemaakt op maandag 20 december in een speciale uitzending van het Radio 2-programma 'Tijd voor Twee' van Frits Spits (12:00 tot 14:00 uur).

De Top 2000 wordt uitgezonden van 25 december 12.00 uur tot en met 31 december 24.00 uur. De presentatie is in handen van Hans Schiffers, Jan-Willem Roodbeen, Bert Haandrikman, Bert Kranenbarg, Sander de Heer, Stefan Stasse, Marc Adriani en Alfred van de Wege.

De 156 uur durende marathonuitzending komt geheel uit het Top 2000 Café dat is opgebouwd boven de vijf verdiepingen tellende canyon, letterlijk bovenop de schatkamers van het museum Beeld en Geluid in Hilversum. De NTR neemt er alle tv-programma’s rond de Top 2000 op. Publiek kan de hele maand december in het Top 2000 Café terecht om zich de ster van de show voelen.

 
In het café kunnen de topnummers uit de lijst geplaybackt worden, maar mogen de bezoekers ook op de foto met een levensgrote Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis of meedoen aan de Top 2000 Bingo. Het is zelfs mogelijk om letterlijk in de huid van Matthijs van Nieuwkerk te kruipen en de Top 2000 à gogo te presenteren.

Bezoekers worden daarbij professioneel begeleid door een van de vaste eindredacteuren van het programma. Verder is er een TV Tunes Popquiz onder leiding van Wipneus en Pim en is de bar gewoon open voor een drankje. Ook zijn er de hele maand december dagelijks muziekfilms geprogrammeerd in de theaterzalen van 'Beeld en Geluid'.

De Radio 2 Top 2000 hoort, net als de kerstboom, oliebollen en het vuurwerk, onlosmakelijk bij de laatste week van het jaar. Iedere keer opnieuw, tussen Kerst en Oud & Nieuw presenteert Radio 2 de tweeduizend door het publiek gekozen songs.
 
Sinds de millenniumeditie in 1999 is het project uitgegroeid tot een 'sentimental journey' waaraan miljoenen mensen plezier beleven via radio, televisie en internet. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Top 2000 komen de uitzendingen niet uit de vaste radiostudio maar vanuit 'Beeld en Geluid'. Publiek kan de uitzendingen tijdens de openingstijden live volgen.

Radio 2 is te beluisteren in Oost en West-Vlaanderen op 97.8 MHz vanaf Aalter langs de E40. Telenet en Mobistar bieden het station in digitale kwaliteit aan. Luisteren via het internet doe je HIER.

Miguel Van Goethem
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van Sam op di 30 nov 2010 om 17:07
Bij Donna was dat ook al jaren zo hoor...
Reactie van vermeulen op ma 29 nov 2010 om 18:01
bij de nederlandse radio 2 zijn ze tenminste niet zo onnozel dan bij mnm. hier weet je tenminste één maand voordien welke de nummer 1 is. hier bij mnm kan je de bovenste honders nog door elkaar gooien terwijl de hitlijst al bezig is???? te gek om los te lopeb?
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.