vrijdag
18 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Brugge: VBRO2 moet uit de lucht van rechter
Brugge: VBRO2 moet uit de lucht van rechter
zondag 14 augustus 2011
VBRO2 uit Brugge, eigendom van de vzw Radio Breydel, wordt dezer dagen opnieuw Hit FM. Daar heeft een Antwerpse rechter in kortgeding over beslist. Toch komt er een einde aan de overeenkomst en verdwijnt het Limburgse radioproject per 1 mei uit de Brugse ether.

Frederik Thomas staat aan het hoofd van de VBRO-radiogroep: “Na herhaald aandringen van mijn toenmalige sales manager stelden wij deze frequentie ‘als snoepje’ ter beschikking van Hit FM. Hij had er grote plannen mee en zou dit product, in combinatie met VBRO, goed kunnen verkopen en zo de omzet voelbaar doen stijgen."
 
"Echter, na twee volle jaren Hit FM in Brugge moest de vzw met lede ogen vaststellen dat er niet één keer contact geweest is vanuit Limburg betreffende de werking of de plannen. Geen enkele feed-back. Diezelfde sales manager werd door Hit FM aangesteld als verantwoordelijke voor hùn reclamewerving in West-Vlaanderen. Ook vanuit die hoek kwam er steeds minder nieuws. Op één enkel contract na, werd géén lokale publiciteit verkocht voor het station. Onnodig te zeggen dat dit een onhoudbare situatie werd.”

VBRO2 kwam op 2 juli in de ether met een eigen programma, met happy & classic rock-muziek.

Frederik Thomas: “In juni waren wij klaar met een leuk alternatief voor het falende Hit FM. De overeenkomst met hen, die in mijn ogen eigenlijk meer ‘pro forma’ werd getekend, werd intussen opgezegd. De tijd was er rijp voor om de overstap te maken, deze malaise achter ons te laten en een nieuwe toekomst tegemoet te zien. Dat was echter buiten Hit FM gerekend, dat zwaaide met de overeenkomst, naar de rechter stapte en de discussie over de opzegtermijn in haar voordeel beslecht zag.”

Intussen gaat het de VBRO-groep voor de wind. De keuze voor het Nederlandstalige lied, de afschaffing van het bediendenstatuut en de uitbouw van een interne reclameregie hebben het bedrijf enorm vooruit geholpen. Het afgelopen jaar werd ook geïnvesteerd in een gloednieuw besturingssysteem.

Frederik Thomas: “De invoer van ‘On Air Suite’ laat ons nu toe om diverse radiostations te maken, elk met hun eigen lokale edities. Op die manier kunnen lokale zenders, waar ook in Vlaanderen, toetreden tot één van onze programma’s. Ze blijven écht lokaal klinken door de perfecte ontkoppeling van advertenties en regio-nieuwsberichten. Kleine, noodlijdende zenders kunnen zo zelfs van de ondergang gered worden. Meer nog, kiezen ze voor de Nederlandstalige muziek van VBRO, dan hebben ze binnen het jaar weer een mooie luisterdichtheid opgebouwd.”

VBRO2 blijft intussen actief en is straks in ieder geval verder te beluisteren via webstream

Info:
JLB
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van patrick op wo 17 aug 2011 om 0:14
@MW: Geeuw! Geeuw! Geeuw!
Reactie van MW op ma 15 aug 2011 om 18:27
@Roger. De zaken niet omkeren. De VRT radio's zoals Donna/MNM zijn pure našperij en dus klonen van de lokale vrije radio's. Zelfs hun naamgeving hebben ze afgekeken.
De enige reden waarom de VRT radio's succes hebben, is dat ze pakken belastingsgeld krijgen en technisch zwaar bevoordeeld worden.
De reden waarom de overheid dit doet, is dat ze weet dat het zonder deze technische en financiŽle bevoordeling binnen de kortste keren gedaan zou zijn met het vermeende succes van de overheidsradio's.
Reactie van Stijn op ma 15 aug 2011 om 11:05
Dat is jammer want een zender die een eigen streek dient en binding heeft met de eigen regio -zoals VBRO- heeft toch nog een streepje voor.
Reactie van Roger op zo 14 aug 2011 om 17:33
Overigens voldoet de VRT al een hele tijd aan die quota. Wat aapt de VRT dus na? Als een groot deel van de lokale radio's enkel klonen zijn van elkaar, dan is er ook niet veel diversiteit in de ether te rapen. En misschien zou die diversiteit en complementariteit ook meer luisteraars voor de lokale radio's opleveren.
Reactie van Peter op zo 14 aug 2011 om 14:33
@MW: daar zal de luisteraar over beslissen, niet jij. Als een radiozender goed is, hoeft men niks te vrezen. En als je toch altijd onrelevant de VRT wilt aanvallen, kijk eerst eens verder dan uw neus lang is. Brugge is niet heel Vlaanderen en omgekeerd. Nationaal is anders dan lokaal. Wat als een ander naburig lokaal station meer Nederlandstalige muziek speelt, ga jij die ook aanvallen ? Helaas dat niet overal in Vlaanderen VBRO te ontvangen is en niet elk Vlaams lokaal radiozender (veel) Nederlandstalige muziek speelt. Bovendien is het juist goed voor de Vlaamse muzieksector dat de VRT meer Nederlandstalige of Vlaamse muziek draait. Ook als eender welk station dat doet.
Reactie van MW op zo 14 aug 2011 om 14:05
Als de overheidsradio's van de VRT beginnen met hun quota aan Nederlandstalige muziek, zal het weer rap afgelopen zijn met die mooie luisterdichtheid van VBRO
Alle formats die ook maar enigzins succesvol zijn werden door de VRT binnen de kortste keren nagešapt en met behulp van een enorme technische bevoordeling en pakken belastingsgeld gewoon kapot geconcurreerd.
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.