zondag
20 april 2014
RadioVisie.eu > Televisie > Minister Lieten spoort aan tot 'code' rond reality tv
Minister Lieten spoort aan tot 'code' rond reality tv
woensdag 29 februari 2012
Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) vindt niet dat het aan de politici is om een gedragscode rond reality-tv op te stellen. Dat heeft ze laten verstaan tijdens een debat in de Commissie Media in het Vlaams Parlement.

Parlementsleden Philippe De Coene en Veli Yüksel (CD&V) hebben Lieten in de Commissie om uitleg gevraagd over de onethische praktijken in reality-tv. Onder meer het tijdschrift Humo bracht enkele wanpraktijken uit het verleden aan het licht. Minister Lieten is voorstander van zelfregulering in de sector.

"De Vlaamse media zijn in staat om eigen regels op te leggen en die na te leven", zegt ze. Ze is wel bereid om mensen uit de sector uit te nodigen en hen aan te sporen een code op te stellen. Op 22 maart is er al een gesprek met vertegenwoordigers van productiehuizen. Op 28 maart zijn de omroepen uitgenodigd.

Philippe De Coene (sp.a)zegt dat hij contact heeft met verschillende personen uit de sector die nog over meer bezwarende informatie beschikken. Hij betwijfelt dan ook of de commerciële zenders in staat zijn een eigen gedragscode op te stellen. Mogelijk volgt er later voor de Commissie nog een hoorzetting met de -voorlopig anonieme- bronnen.

Noot van onze redactie; Sowiso bestaat er al sinds 2010 in Vlaanderen een journalistieke code, alleen voelt pakweg niet elke radioredactrice of tv-regisseur zich daartoe gebonden. Wie zich benadeeld voelt in de media kan om een recht op antwoord vragen. Bij de Ombudsdienst van de Raad voor de Journalistiek kan je, als men er samen niet uitkomt, met je klachten terecht op info@rvdj.be.

Bericht: Deredactie.be

RR

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  

Bezoek onze nieuwe website!

© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.