vrijdag
18 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > REC voice over: Bruno Op de Beek
REC voice over: Bruno Op de Beek
zondag 11 maart 2012
Elke week laat het REC een radiomaker aan het woord over ons favoriete medium. Bruno Op de Beek volgde de opleiding radio aan het Rits. In zijn laatste jaar richtte hij samen met enkele vrienden FM Brussel (toen nog FM BSSL) op.

Eenmaal afgestudeerd kon hij onmiddellijk aan de slag bij Studio Brussel als presentator van Was het nu 70, 80 of 90? en als redacteur/scenarist voor het toen nog wekelijkse Studio Brussel programma Commissaris O.

Vervolgens werkte hij enkele jaren voor televisie, maar tussendoor bleef hij bezig met radio, onder meer met O-music, de Q-music spin off van Commissaris O. Uiteindelijk kwam hij terug terecht bij het 'nieuwe' FM Brussel, waar hij zowat elk radioblok heeft gepresenteerd. Momenteel is hij terug bezig met Commisaris O op Studio Brussel.

Wat is je vroegste radio herinnering?

Het opnemen van liedjes van de Radio 2 Top 30. Ik had een stereo gekregen voor mijn eerste communie en nam de liedjes op. Cliché, maar waar. Een sappigere anekdote: mijn vader is een landbouwer, en tijdens het werken in de stallen nam ik altijd een draagbare radio mee om naar De Afrekening te luisteren. Beeld je in: mest scheppen met op de achtergrond Studio Brussel.

Wie is je grote radiovoorbeeld en waarom?

Jan Hautekiet. De man is in staat om élk radioprogramma te maken. En vooral, de rust en gemeende interesse waarmee hij elke mogelijke gast kan interviewen is gewoon: mooi. Ik kijk uit naar wat hij in september op Radio 1 van plan is als opvolger van Peeters en Pichal.

Waar heb je het radiovak zelf geleerd?

Als radio-student op het Rits, maar vooral door het oprichten van FM Brussel, toen nog FM BSSL.

Wat ontbreekt er volgens jou op het vlak van radio-opleiding?

Er moet meer nadruk gelegd worden op redactiewerk, en minder op presentatie. Te vaak worden er presentatoren klaargestoomd, maar straffe redacteurs zijn minstens even belangrijk.

Hoe zie jij radio over tien jaar?

Mensen zullen hun playlists automatisch genereren door hoe sociale netwerken hen profileren. Lees: related content, tags, friends, likes etc. zorgen voor een playlist. Maar: radiopresentatoren en programma's blijven bestaan. De unieke stem van de presentator als gids door de ochtend- en avondspits blijft. Of iets helemaal anders.

Interview: REC Radiocentrum

JLSA

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  

Bezoek onze nieuwe website!

© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.