donderdag
24 april 2014
RadioVisie.eu > Media XL > Sleurt Nieuwe iPad iederen (zomaar) mee?
Sleurt Nieuwe iPad iederen (zomaar) mee?
zondag 11 maart 2012
Deze week was het grote hoogtepunt waarover de hele IT-pers al weken, maandenlang speculeerde, de lancering van de nieuwe iPad. U leest het goed: het toestel heet niet iPad 3 of iPadHD zoals verwacht, maar de "nieuwe iPad".

Wat leidt tot de vraag: zal de volgende versie dan de "allernieuwste" iPad heten? En de versie daarna? Hoe dan ook: deze versie bevat wel verbeteringen, maar die zijn niet zo spectaculair dat zij volgens de vele waarnemers de aankoop van dit toestel rechtvaardigen. En toch klinkt het in koor bij diezelfde critici dat zij toch het toestel zullen aankopen. Je bent fan of je bent het niet. Van marketing gesproken.

Een marketing die er ook toe leidt dat men het woord "iPad" maar moet uitspreken, om hip te zijn. Dat wordt althans in sommige middens geloofd. En daarom wordt de iPad te pas en te pas ingevoerd. Zo overwegen enkele scholen zelfs om de iPad in de klas te gebruiken, en dus verplicht te stellen voor alle studenten.

Daarover kan je een interessante discussie beluisteren in de Tech45 podcast waaraan verschillende personen deelnemen die zelf in het onderwijs staan. Blogger Jan Seurinck heeft er ook enkele bedenkingen over geschreven, die op verschillende commentaren onthaald werden.

Als een bewijs van de marketingkracht van Apple: heb je er al eens bij stilgestaan dat alle aandacht in de media eigenlijk gratis reclame is voor Apple? Het Radio 1-programma Peeters & Pichal rekende uit hoeveel Apple had moeten betalen voor deze advertenties op radio, tv, de kranten. En kwam uit op... de ontluisterende som van 187.598 euro gratis reclame!

Kortom. Stof om een hele zondag over na te denken.

Bericht: NeTTies

Hilde Vangool
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.