donderdag
17 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > VMMa gaat groen de lente in
VMMa gaat groen de lente in
woensdag 11 april 2012
De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) zet zich al jaren actief in om haar ecologische voetafdruk naar beneden te halen. Sinds 2007 werden verschillende ‘groene’ initiatieven uitgevoerd, het meest recente is de installatie van Luxasolar-isolatiefolie over het volledige glasoppervlak van het gebouw aan de Medialaan. En daar worden elke dag de vruchten van geplukt.

EEN GROENE EVOLUTIE…

Het groene avontuur begon in 2007 met het plaatsen van 1447 zonnecellen en 540 zonnematten op het dak van het VMMa-gebouw. Een jaar later schakelde de nieuwsstudio over op koude verlichting en werd het datacenter met buitenlucht gekoeld in plaats van met airconditioning.

In 2009 volgde de aankoop van groene stroom voor 100% van het verbruik, en het jaar daarop werd een uitgebreide carbon footprint opgesteld en kregen de policies rond leasewagens een milieuvriendelijke update. Sinds eind 2010 is het volledige VMMa-gebouw ingepakt met Luxafoil-isolatie, een folie die de binnentemperatuur op peil houdt.

Alle airco- en verwarmingsparameters werden hierop afgestemd en dat project levert één jaar later vruchtbare resultaten op.

… MET RESULTAAT

Zo kan er een besparing van om en bij de 14% vastgesteld worden op gasverbruik voor verwarming en ongeveer 21% op het elektrisch verbruik van de airconditioning. Alle groene VMMa-initiatieven samen zorgen voor een reductie van maar liefst 78,6% op de CO2-uitstoot door elektriciteits- en gasverbruik en 9,6% minder elektriciteitsverbruik in het algemeen.

Bovendien wordt er in totaal 21% minder gas verbruikt in de VMMa-gebouwen. Een mooie start, maar daar hoeft het voor VMMa niet te stoppen. Ook in 2012 worden de groene initiatieven verder uitgebouwd, met een optimalisatie van het airco-systeem als eerste punt.

JLSA
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.