maandag
21 april 2014
RadioVisie.eu > Media XL > Rusland: ISP's verantwoordelijk voor content?
Rusland: ISP's verantwoordelijk voor content?
zaterdag 14 april 2012
Rusland wordt vaak beschouwd als een vrijhaven voor cybercrime. Je kan er allerlei soorten ‘handel’ aantreffen. Van het illegaal aankopen van webverkeer om adverteernetwerken te misleiden, tot botnets, gestolen kredietkaartnummers en veel meer dat niet door de beugel kan.

Het land wordt scheef bekeken omdat het niet erg veel inspanningen doet om cybercrime te beteugelen. Er wordt ook beweerd dat de arrestatie van de makers van de Carberp Trojan enkel gebeurde omdat de makers ervan de Russische overheid en burgers als doelwit hadden, in plaats van buitenlanders. Zoals meestal wel het geval is.

Rusland wil z’n barslechte reputatie nu ombuigen, maar begeeft zich volgens waarnemers alweer op glad ijs. Men wil namelijk de ISP's (leveranciers van internettoegang) aanpakken die klanten hebben die illegale content aanbieden.

Daarbij lijkt het erop dat deze nieuw aanpak vooral bedoeld is om op te treden tegen de "gewone" piraterij (het aanbieden van auteursrechtelijk beschermde werken), en minder tegen de échte cybercriminaliteit. Overal ter wereld worden providers beschouwd als neutraal en niet verantwoordelijk voor wat de gebruikers uitrichten op de webruimte die hen ter beschikking gesteld wordt.

Het volstaat dat de provider of het hostingbedrijf, wanneer er klachten zijn over illegale content, de gewraakte data verwijderd of de gebruiker de toegang ontzegt. In Rusland zou de provider volgens de nieuwe maatregelen wél verantwoordelijk gesteld worden voor ‘illegale’ content, en tot zes jaar gevangenisstraf riskeren. Vermoedelijk geen echt pretje.

Meer hierover bij WebProNews en Torrent Freak. Uiteraard moet échte cybermisdaad aangepakt worden, maar een wetgeving mag ook geen voorwendsel voor andere zaken…

Bericht: NeTTies

Hilde Vangool
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.