woensdag
23 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Popcorn City verruimt het verleden
Popcorn City verruimt het verleden
woensdag 18 april 2012
Popcorn City brengt via vele lokale- en internetradiostations tracks die zelden de actualiteit haalden bij ons. Schitterende ogenblikken, die het verleden opnieuw laten herleven. RadioVisie ontleedt elke week de achtergrond van twee nummers uit de playlist van dit programma.

Paul Albert Anka, een Canadees geboren in 1941, maar van oorsprong een Libanees die sinds 1990 de Amerikaanse nationaliteit heeft. Hij werd in 1957 wereldberoemd met zijn hit Diana die destijds 9 miljoen keer over de toonbank ging. Ook zijn volgende platen werden hits.

Hij schreef ook hits voor anderen zoals She’s a lady voor Tom Jones en de tekst voor My Way van Frank Sinatra. Anka wordt ook wel een jongere versie van Sinatra genoemd. Anka heeft vijf kinderen en treedt nog regelmatig op zoals in 2007 op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Dance on, little girl uit 1961 werd een nummer vier hit en stond maar liefst 14 weken in de hitparade. In de Radio 2 top 2000 stond het nummer in 1999 op de 1682-ste plaats maar kwam daarna niet meer voor in die top.

Timi Yuro had haar grootste hit met het overbekende Hurt in 1961. Deze Amerikaanse zangeres komt van oorsprong uit Chicago maar verhuisde later naar Los Angeles. Eerder toevallig kwam er een remake van het nummer Hurt in Nederland in 1981. Daardoor ging ze er zelfs een tijdje wonen. Ze overleed in 2003 aan de gevolgen van een hersentumor, ze werd 63 jaar.

It'll Never Be Over For Me is een liefdesdrama waarin ze zegt dat het niet gedaan is, ondanks dat hij het heeft gedaan gemaakt tussen hen. "Het mag dan wel gedaan zijn voor jou, maar voor mij is het dat nooit…"      

KDB
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.