maandag
21 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > MNM: finalisten 'Strafste School 2012' bekend
MNM: finalisten 'Strafste School 2012' bekend
zaterdag 21 april 2012
De finalisten voor de Strafste School 2012 van MNM zijn bekend. Er werd massaal gestemd. Van de achthonderd middelbare scholen in Vlaanderen schreven er liefst 483 in voor de titel van Strafste School 2012 van MNM.

Op donderdag 29 maart trapte MNM De Strafste School 2012 af, een spannende zoektocht waarin de radiozender op zoek gaat naar De Strafste School van Vlaanderen. Tot gisteren kon iedereen die dat wilde stemmen op zijn of haar favoriet. Daarbij werd rekening gehouden met het aantal leerlingen per school, zodat kleinere scholen evenveel kans maken als grote scholen.

Van de 800 middelbare scholen in Vlaanderen hebben er trouwens maar liefst 453 deelgenomen aan de wedstrijd. Gisteren maakte MNM-dj Tom De Cock bekend welke scholen de meeste stemmen kregen binnen hun provincie en daardoor de titel van Strafste School voor hun provincie wegkapen.

DE VIJF FINALISTEN 2012

• Antwerpen: Atheneum De Vesten in Herentals
• Limburg: Helig Hartcollege in Lanaken
• Vlaams-Brabant: Bovenbouw Sint-Gertrudis in Landen
• West-Vlaanderen: M.S.G.O. in Ieper
• Oost-Vlaanderen: Instituut Heilige Familie - Secundair in Sint-Niklaas

JURYBEZOEKEN

Voor die vijf finalisten begint het nog maar pas. Vanaf nu wordt er in alle scholen druk vergaderd, gerepeteerd, geknutseld, verbouwd en georganiseerd. Want volgende week gaat De Strafste School-jury op inspectieronde. De jury bestaat dit jaar uit Tom Dice, Aagje Vanwalleghem en Tom De Cock.

Elke school krijgt exact zestig minuten de tijd om de jury te imponeren en op een zo origineel mogelijke manier te bewijzen dat ze de titel van Strafste School 2012 waard is. Ze kregen allemaal de opdracht om een eigen Strafste Schoollied te componeren én zich multimediaal helemaal te laten gaan.

In de vorige editie leidde dat tot spectaculaire taferelen met politie-escortes, massaflashmobs, culinaire hoogstandjes en tientallen kippenvelmomenten. Afwachten hoe de vijf finalisten dit jaar elk aspect van hun school in de spotlights zullen zetten… Het verdict valt op woensdag 9 mei. Dan maakt de jury bekend welke school de opvolger wordt van het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk (Strafste School 2011).

DE LIVE OPTREDENS

Live optredens van onder anderen Iris en Gers Pardoel Ook dit jaar krijgt De Strafste School - naast een titel om apetrots op te zijn - liveuitzendingen van De Cock Late Night en De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow cadeau. Tom De Cock en Peter Van de Veire beloven alvast veel live muziek mee te nemen.

Iris, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival, geeft haar allerlaatste performance voor ze naar Bakoe vertrekt. Gers “Bagagedrager” Pardoel springt achterop. Ook Ellektra en jurylid Tom Dice zullen er zijn. Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet zal zoals de traditie dat wil de winnende school officieel toespreken. HP schenkt een hypermoderne multimediacorner.

JLSA

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  

Bezoek onze nieuwe website!

© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.