zaterdag
19 april 2014
RadioVisie.eu > Media XL > ItaliŽ: 'Blog Killer' wet zorgt voor ongerustheid
ItaliŽ: 'Blog Killer' wet zorgt voor ongerustheid
zondag 22 april 2012
Enkele maanden geleden was er heel wat opschudding in ItaliŽ over een wetsvoorstel dat door de regering van Silvio Berlusconi ingediend was. Daarbij zouden alle publicaties verplicht worden om onmiddellijk, binnen de 48 uur, elke rechtzetting te publiceren indien iemand zich benadeeld voelde door een artikel. Of dat nu terecht was of niet.

Het voorbeeld dat aangehaald wordt in de krant Il Fatto Quotidiano: "Een website kan een verhaal publiceren over iemand die gearresteerd is en in de gevangenis gezet werd. Maar indien de advocaat van die persoon naar de website zou schrijven om te zeggen dat hun bericht onjuist is, dan moet de website de correctie publiceren, of volgt er een boete. Eentje die kan oplopen tot 12.000 euro.

Dat deze wet niet rechtvaardig is, enkel wanneer iemand kan bewijzen dat hij echt benadeeld werd, zou de correctie verplicht moeten worden, laten wij even buiten beschouwing. Maar deze wet treft vooral kleine bloggers, die geen organisatie hebben om dag en nacht te reageren op dat soort klachten. Stel je voor: een blogger die enkele dagen vakantie neemt, en ondertussen een klacht binnenkrijgt, kan al meteen 12.000 euro gaan betalen...

Er volgde dan ook heel wat protest tegen de 'blog killing' of 'ammazza blog' wet. Het voorstel werd afgevoerd. Maar nu blijkt, aldus GigaOm, dat het idee stiekem werd binnengesmokkeld in een nieuw wetsvoorstel over aftap- en gag wetten. En nu is het protest natuurlijk weer losgebroken...

Bericht: NeTTies

Hilde Vangool
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.