vrijdag
18 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Persgroep is 'grensoverschrijdend' boos
Persgroep is 'grensoverschrijdend' boos
donderdag 26 april 2012
Christian Van Thillo, CEO van mediabedrijf De Persgroep, was gisteren niet uit de actualiteit weg te branden. In Vlaanderen werden Telenet en Belgacom afgebrand omdat digitale kijkers teveel programma’s opnemen en daarna de reclameblokken doorspoelen. In Nederland zette hij Q-music in de slachtofferrol…

RECLAME DOORSPOELEN

Christian Van Thillo : “Het uitgesteld kijken is een levensbedreigend probleem voor het huidige televisiemodel waar op heel korte termijn een oplossing voor moet komen. “ Nu zowat in elk gezin een digicorder staat, stellen steeds meer kijkers hun eigen televisieavond zelf samen. En reclamespotjes bekijken hoort daar niet bij.

Een ramp voor commerciële zenders die hun hele businessmodel in elkaar zien stuiken. "Het gaat om heel serieuze cijfers. Programma's die door vijftien of zelfs twintig procent van de kijkers uitgesteld bekeken worden, zijn al lang geen uitzondering meer", liet Van Thillo gisteren noteren tijdens de voorstelling van de jaarcijfers van De Persgroep.

* Lees meer bij De Morgen

RECLAME MISGELOPEN

Van Thillo bereidt ook een miljoenenclaim voor wegens de schade die het Nederlandse Q-music heeft geleden door de branden vorig jaar in de zendmasten in Lopik en Smilde. Hierdoor is de commerciële zender nog steeds niet te ontvangen zoals voorheen.

"Wij waren een van de grootste slachtoffers", aldus Christian Van Thillo. Het marktaandeel zakte van 6,4 naar 5,5 procent. Dat heeft dan weer als rechtstreeks gevolg dat er 7,8 procent minder advertentie-inkomsten binnen gehaald werden. .

Sinds twee weken is het signaal in Lopik weer 'als vanouds'. Het signaal in Smilde moet in augustus/september weer operationeel zijn.

JLSA - PvB
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van Dirk op do 26 apr 2012 om 17:27
Hij heeft gelijk, digicorder buiten! We kijken wel met een antenne naar de VRT en met wat geluk Nederland
Reactie van J.Goossens op do 26 apr 2012 om 13:07
Meneer Van Thillo,

Sta me toe te melden dat u onzin uitkraamt. De digicorder (en de HDrecorder), vervangen enkel de vroegere videorecorder. Hoeveel waren er in Vlaanderen? Vele honderdduizenden! Waarvoor werden ze gebruikt? Om programma's op te nemen en reclame door te spoelen. Niks nieuws onder de zon. Behalve dat men tegenwoordig precies weet hoeveel mensen één van uw programma's opnamen, terwijl dat vroeger niet het geval was en u naar hartenlust de adverteerders kon voorliegen!
I rest my case...

Jeroen Goossens
Reactie van MM op do 26 apr 2012 om 11:55
Net zoals de muziekindustrie, willen ze vasthouden aan een winstgevend maar totaal verouderd business model.
Trouwens Van Thillo (geschat vermogen 483 miljoen Euro...) zal er geen boterham minder voor eten.
Van Thillo ga wat kalmeren door met uw mega-jacht nog een cruise te doen in de Stille Oceaan. Vergeet niet enkele politici mee te nemen als dank voor bewezen diensten...
Reactie van Serge Van Vliet op do 26 apr 2012 om 8:50
Net omwille van die reclameblokken heb ik commerciële tv al lang afgezworen. Helemaal. Ik neem heel veel op, maar enkel van zenders die hun programma's niet onderbreken. Ik moet er niet aan denken om de tien minuten vijf minuten reclame te moeten doorspoelen. Net als je lekker in een uitzending zit, forwarden maar??? Trouwens, Van Thillo schiet op de verkeerde. De kijkers! Zijn kijkers.
Reactie van William op do 26 apr 2012 om 6:35
Ik vraag me dan wel af waarom Vmma veel zaken eerst exclusief aan Telenet aanbied? In het verleden VTM kerst en nu VTM Kzoom+? Oplossing is simpel, ervoor zorgen dat reclameblokken niet meer kunnen doorgespoeld worden. Kortere reclameblokken en wat minder reclame voor de zenders zelf en minder van die vervelende infomercials.
Reactie van Johan op do 26 apr 2012 om 1:07
Commerciële zenders zijn vooral het slachtoffer van hun eigen politiek van het maken prutsprogramma's zonder veel inhoud. Kijkers zijn dat terecht beu. Het komt er nu echt op aan om als mediagroep creatief uit de hoek te komen om de kijker alsnog weten te boeien. Lopen janken hoort daar niet bij.
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.