vrijdag
25 april 2014
RadioVisie.eu > Media XL > News.me: download je nieuws voor onderweg
News.me: download je nieuws voor onderweg
zaterdag 28 april 2012
Uitgevers gaan met hun tijd mee, en moeten tegenwoordig dus ook heel wat aan technologie doen. Zo heeft de eerbiedwaardige New York Times een heus tech lab, waar gesleuteld wordt aan nieuwe vormen om het nieuws te verpakken.

Een product van dat lab is News.me, een newsreader app voor de iPhone. Die heeft zopas een interessante update gekregen, waarbij een tool, Paper Boy, toegevoegd werd. Daarbij kunnen gebruikers via de gps van hun smartphone bepalen wat hun thuislocatie is.

Voortaan zal die Paper Boy ervoor zorgen dat, telkens iemand zijn huis verlaat, alle sociale nieuws in de achtergrond gedownload wordt, zodat men alle berichten offline kan lezen wanneer er geen verbinding is onderweg. Wat natuurlijk een groot voordeel is. Het internet is er immers (nog) niet overal.

Het gaat hierbij niet enkel om gewoon krantennieuws, maar ook om het sociale nieuws, berichten en meldingen uit Facebook en Twitter. Wat ons een beetje verbaast is dat er een feature is die "reactions" heet, en waarbij je een reactie kan plaatsen op de verhalen die je in je stream vindt...

Daarbij kan je kiezen tussen vijf standaard antwoorden: “Ha!”, “Wow”, “Awesome”, “Sad”, and “Really?”. Misschien beter niet reageren dan gebruik te maken van dergelijk automatisch antwoord? Een uitvoerige bespreking van deze tool vind je bij TechCrunch.

Bericht: NeTTies

Info:
Hilde Vangool

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  

Bezoek onze nieuwe website!

© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.