zaterdag
19 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Q-luisteraar Johan wint expeditie naar Titanic
Q-luisteraar Johan wint expeditie naar Titanic
zaterdag 28 april 2012
Gisteren won Johan Muir (28) uit Maaseik de grote finale: Duik met Q naar de Titanic. Een hele dag stond Q-music in het teken van durf.

Alle finalisten werden uitgenodigd om een reeks durfproeven af te leggen om zo te bepalen wie de meest geschikte kandidaat was om de felbegeerde expeditie naar de Titanic af te leggen. Johan bleek over voldoende lef te beschikken en had zich uitstekend voorbereid op de grote finale: een reeks kennisvragen over de geschiedenis van Titanic.

Hij heeft nu het ticket voor de grootse expeditie in handen. Deze dertiendaagse is uniek: er zijn in de geschiedenis méér mensen in de ruimte geweest, dan naar de Titanic gedoken. De expeditie start in Newfoundland, Canada en gaat met een tweedaagse bootreis naar de plek waar de Titanic gezonken is. Vanaf daar volgt dan de elf uur durende duik naar een diepte van bijna vier kilometer om het indrukwekkende luxeschip te bezichtigen.

Johan: ‘Ik ga één van de weinige personen ter wereld zijn die dit kan meemaken. De kans is één op een miljoen. Het gaat tot morgenochtend duren voor ik het echt ga beseffen denk ik!’.

DE GROTE FINALE

Afgelopen twee weken plaatsten zich 85 kandidaten voor de grote finaledag vandaag. Allemaal werden ze onderworpen aan een reeks durfproeven. Wie een proef niet aandurfde, viel helaas af.

De overgebleven kandidaten moesten nadien verschillende vragen beantwoorden in de live-uitzending in het zwembad in Genk. Wie een vraag fout beantwoordde viel af en moest het zwembad verlaten.

Rond 17:45 uur waren er meer dan dertig overblijvers in de finale. Wim stelde daarom de schiftingsvraag ‘Hoeveel kilometer is dit zwembad in Genk verwijderd van de plaats waar de Titanic zijn fatale aanvaring had?’. Johan zat met zijn gok het dichtst bij het juiste antwoord: 4268 kilometer. Hij kon zijn geluk niet op toen hij besefte dat hij hierdoor het veelbesproken ticket voor de expeditie in handen had.

Info:
CD
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.