zondag
20 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > Popcorn City verruimt het verleden
Popcorn City verruimt het verleden
woensdag 2 mei 2012
Popcorn City brengt via vele lokale- en internetradiostations tracks die zelden de actualiteit haalden bij ons. Schitterende ogenblikken, die het verleden opnieuw laten herleven. RadioVisie ontleedt elke week de achtergrond van twee nummers uit de playlist van dit programma.

MET DANK AAN DE RADIO

Popcorn City weet stijl en klasse steeds te waarderen. Vandaar ook Hank Levine en zijn orkest met het befaamde 'Image'. De stijl betekende ongetwijfeld een voedingsbodem voor latere grote gezelschappen zoals Love Unlimited met Barry White. Hartverwarmende strijkers als ondersteuning voor de saxofoonsolo, die de nodige romantische beelden opwekte.
 
 
Melancholie uit de jaren '60 als sterke referentie naar de zeezenders want 'Image' werd vaak als herkenningmelodie gebruikt. En het zou niemand verbazen mocht de bekende Moby dit nummmer als inspiratiebron voor zijn ingetogen songs gebruikt hebben.

DE VROUWELIJKE BEN E.KING

Timi Yuro werd bekend met 'Hurt' maar ze had uiteraard nog meer pijlen op haar muzikale boog. 'Count Everything'  onderstreepte haar talent en betekende ook een ferme knipoog naar het wereldsucces van 'Stand By Me', dat een jaar eerder door de leadzanger van The Drifters naar de hoogste status werd gekatapulteerd.

Geen aanzwellend orkestarrangement zoals Phil Spector het zou gerealiseerd hebben maar wel een sobere begeleiding en een mooi ritme dat voor de perfecte basis zorgde. Genieten dus en dromen van 1962 toen de wereld aan de voeten  van de Amerikaanse president John F. Kennedy lag.

FVM
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties op dit bericht...
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.