vrijdag
18 april 2014
RadioVisie.eu > Actueel > In 2010 wordt RadioVisie (flink) anders (2)
In 2010 wordt RadioVisie (flink) anders (2)
woensdag 30 december 2009
De radiowereld van 1969 vergelijken met die van 2009 is utopisch. Het dozijn radiostations dat toen de dienst uitmaakte is niet vertienvoudigd, mogelijk verhonderdvoudigd. Het AM-monopolie is al lang doorbroken door FM, de kabel, muziektelevisie, internet, podcasts… Met andere woorden; wat veertig jaar geleden heel erg overzichtelijk was, is dat tegenwoordig allesbehalve.

Zelfs als gespecialiseerd medium is het onmogelijk om overal van op de hoogte te zijn en te blijven. Gelukkig hoeft niet alle wijsheid uit één enkele bron te komen. Het internet maakte de drempel om nieuws te brengen over radio makkelijk. Er zijn tal van websites te vinden die over het medium schrijven, niet in laatste instantie de zenders zelf, die allen een eigen website hebben. Voor de nieuwsconsument is het makkelijker/moeilijker (schrappen naar eigen behoefte) dan ooit geworden.

Nieuwswebsites die uitsluitend radio berichten, zijn zich de voorbije jaren meer en meer gaan specialiseren. Er worden niches aangesproken en uitgespit. Er immers zoveel nieuws en het gaat allemaal zo snel dat het onmogelijk geworden is om àlles te volgen. Wat ooit een evidentie was ‘nieuws brengen over radio in Nederland en België’, is dat anno 2009 niet meer. Toen RadioVisie dit jaar in september een doorstart maakte, bleven we die oeroude basisgedachte nochtans trouw, maar ook wij moeten het geweer nu van schouder wisselen.

Vanaf 1 januari houdt de Nederlandse tak van RadioVisie op te bestaan. Het was een moeilijke beslissing, die met pijn in het hart genomen werd door de oudgedienden, maar een alternatief is er niet. Met een beperkte redactie van vrijwilligers is het onmogelijk geworden om zowel in België als in Nederland een actieve rol te spelen. Omdat door de jaren heen de band met België net iets sterker is geworden, gaat deze redactie vanaf 1 januari 2010 zich nog uitsluitend focussen op de avonturen in het radioland van Albert II.

Concreet houdt dit in dat de startpagina van RadioVisie vanaf heden niet meer de vertrouwde drie keuzebollen zal laten zien maar dat je vanzelf terecht komt op, wat we gemakkelijkheidshalve ‘radiovisie.be’ zullen noemen. Nederlandse en internationale berichten die de nodige relevantie hebben voor de Belgische lezer zullen weliswaar nog mee opgenomen worden op de Belgische pagina’s. De EU-extensie in het webadres van RadioVisie blijft wel behouden. For the good times…

De hele redactie, de oudste redacteuren op kop, hebben al die jaren met heel veel plezier en hondstrouw het Nederlandse radiolandschap in woord, geluid en beeld gebracht, mee beleefd. Vanaf 1 januari gaan ook wij de verdere Nederlandse radioavonturen volgen bij de vele collega’s. Met dank aan lezers, medewerkers en andere sympathisanten voor de jarenlange trouw! 

En uiteraard blijft het Nederlandse archief vanaf 2000, tot en met 31 december 2009, voor eeuwig en drie dagen raadpleegbaar. Om het te vinden, gebruik je dit adres www.radiovisie.nl .

RadioVisie
Bezoek onze nieuwe website!

Reageer op dit bericht

Naam: *

E-mailadres:
Reactie: *
captcha test Type de code over: *
Verzenden »

Reacties


Reactie van A. Kleijn op za 2 jan 2010 om 2:27
Jammer dat jullie stoppen met de berichtgeving over Nederland. Maar kennen jullie dan misschien een andere website met een nieuwsbrief over Nederlandse radio, waarin ook aandacht wordt besteed aan het zeezenderverleden? Ik heb een tijdje de nieuwsbrief van www.radio.nl uitgeprobeerd, maar die bevalt me niet zo. Naast medianieuws bevat die veel onzininformatie op het gebied van entertainment, en bovendien zit die nieuwsbrief technisch slecht in elkaar: berichten staan er verminkt in en links werken vaak niet. Dus als jullie een goed alternatief weten......
Reactie van Kees op do 31 dec 2009 om 8:19
Jammer te lezen dat deze keuze is gemaakt, maar dat zeg ik als Nederlander.
  


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiële vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.