Zeezenders.eu > Radiostations > Radio Mi Amigo

Radio Mi Amigo

Geschiedenis

Sylvain Tack, een man uit Buizingen in BelgiŽ adverteert al geruime tijd op diverse zeezenders. Hij bezit een wafelbakkerij "Suzy", een eigen platenmaatschappij en opnamestudio. Na wat rekenwerk blijkt dat het voor hem goedkoper uitkomt om zendtijd te huren dan te adverteren op de verschillende radiostations. Hij besluit dan ook met een eigen radiostation te beginnen. Na onderhandelingen met Ronan O'Rahilly huurt hij zendtijd op de "mv MI AMIGO". De eerste uitzendingen duren elk 1 uur en worden gebracht op 29 en 30 september 1973 en worden gepresenteerd door ex-BRT medewerker Bart van de Laar. Ze starten net na de programma's van Radio Atlantis en net voor die van Radio Seagull. Het nieuwe station noemt zich RADIO 385.

Het blijft voorlopig bij deze twee uitzendingen want op 1 oktober 1973 breekt de zendmast op de "mv MI AMIGO". Van het 67 meter hoge ding blijft er maar 9 meter overeind staan. De bemanning slaagt erin een noodantenne te bevestigen aan het overblijvende gedeelte. De noodantenne, van het T-type, kan echter het grote zendvermogen niet aan en men dient noodgedwongen de minder krachtige reservezender te gebruiken. Radio Atlantis en Radio Seagull hervatten hun uitzendingen op 5 oktober maar van RADIO 385 is er echter niets te horen. Tot op 6 oktober 1973 om 19 uur Bart van de Laar wederom een door Tack betaald uurtje presenteerd. Ditmaal niet onder de naam RADIO 385 maar nu als RADIO MI AMIGO.

Ondertussen is op 15 oktober 1973 het contract tussen O' Rahilly en Van Landschoot verlopen en Radio Atlantis kan het niet verlengen omdat er een andere gegadigde is die meer wil betalen. De kaper blijkt Sylvain Tack te zijn die zijn RADIO MI AMIGO meteen wil uitbouwen tot een volwaardig radiostation. Dit zal echter nog wat duren daar op 18 oktober ook de noodantenne op de "mv MI AMIGO" het begeeft.

Radio Atlantis wil zo spoedig mogelijk terug in de lucht komen vanaf een eigen schip. Dit gaat echter niet zo snel zoals men gehoopt had. Men wil RADIO MI AMIGO kost wat kost voor zijn. Door de vele moeilijkheden weet Sylvain Tack echter verschillende Radio Atlantis-medewerkers te overhalen om voor zijn station te komen werken.

Op 23 december 1973 slaagt Radio Atlantis erin om in de lucht te komen, zij het met een zwak signaal en wat technische problemen. Ondertussen heeft men op de "mv MI AMIGO" ook niet stil gezeten maar het aanhoudende slechte weer zorgt ervoor dat het plaatsen van de nieuwe 165 feet hoge zendmast langer duurt dan gehoopt. Pas op 24 december 1973 is men met die klus klaar. Er volgen meteen testuitzendingen en op 28 december 1973 zijn er non-stop muziekuitzendingen onder de naam RADIO MI AMIGO.

1 januari 1974, nieuwjaarsdag. De eerste officiŽle programma's van het volwaardige RADIO MI AMIGO worden uitgezonden. Niet voor lang want na amper 1,5 uur begeeft een generator het. De eerste officiŽle dag is dan ook een tegenvaller. De dag nadien is RADIO MI AMIGO er om 6 uur 's morgens al bij en zendt probleemloos Nederlandstalige programma's uit tot 9 uur 's avonds. Veel verschil met de topdagen van Radio Atlantis, toen die vanaf de "mv MI AMIGO" uitzond is er niet. De frequentie is dezelfde en de meeste deejay's ook. De RADIO MI AMIGO-programma's worden in het begin opgenomen in verschillende Nederlandse studio's. Door organisatorische redenen wordt er al vlug overgeschakeld naar 1 opnamestudio die gelegen is in Breda, Nederland. RADIO MI AMIGO kan rekenen op professionele mensen. Ad Petersen maakt immers ook programma's voor HILVERSUM 3 onder de naam Ad Roland en ex-BRT medewerker Norbert is ook van de partij, alsook bekende ex-Radio Atlantis-deejays Joop Verhoof, Bert Bennett en Mike Moorkens.

Op 7 januari start om 21 uur, na RADIO MI AMIGO ook Radio Seagull terug. De naam van de laatste wordt enkele dagen later veranderd in Radio Caroline. The old lady is back. Bij RADIO MI AMIGO besluit men om wat internationaler te klinken en er zijn zodoende tussen 7 en 9 's avonds Engelstalige uitzendingen. Vanaf nu noemt men zich RADIO MI AMIGO INTERNATIONAAL. Mede door de goede ontvangst en de professionele programma's stemmen er na drie maanden meer luisteraars af op RADIO MI AMIGO dan op het populaire Radio Veronica. Men heeft zelfs bijna evenveel luisteraars als het officiŽle RADIO MI AMIGO- MV MI AMIGONederlandse HILVERSUM 3. Hierdoor wordt er massaal geadverteerd op het station. Op bepaalde momenten bestaat bijna ťťn zesde van de programma's uit reklame!

Het blijft een tijd goed gaan met beide stations tot 31 augustus 1974. Dan gaat de Nederlandse anti-zeezenderwet van kracht. Zowel Radio Caroline en RADIO MI AMIGO, die beiden uitzenden vanaf hetzelfde schip, gebruiken immers al geruime tijd Nederland als basis voor kantoren, studio's, bevoorrading,... Radio Caroline en RADIO MI AMIGO openen snel kantoren in Spanje, een land dat geen anti-zeezenderwet kent. Op 31 augustus 1974 vedwijnen de concurrenten. Radio Veronica stopt die dag om 18 uur , 2 uur later gevolgd door Radio Northsea International. Maar vanaf de "mv MI AMIGO" wordt er om middernacht gemeld dat men doorgaat. Radio Caroline's deejay Tony Allen doet dit op dezelfde manier zoals in 1967 bij het van kracht gaan van de Engelse anti-zeezenderwet. Radio Caroline gaat door. Deze aankondiging gebeurt tijdens "All you need is love" van "The Beatles". De dag nadien is RADIO MI AMIGO terug in de lucht. Zij het wel met een aangepaste programmering daar er verschillende banden niet zijn aangekomen. Zo presenteert de Engelsman Tony Allen zelfs enkele uren in het Nederlands.

Beide stations vertellen dat programma's worden opgenomen in Spanje en dat de bevoorrading ook vanuit dit land gebeurt. De justitie van BelgiŽ, Nederland en Groot-BrittanniŽ denken er echter het hunne van en zetten acties op tegen de beide radiostations. Al vlug worden de illegale bevoorradingsroutes afgesneden, adverteerders ondervraagd,... echter allemaal voor niets. De popmuziek blijft door de ether stromen daar Radio Caroline en RADIO MI AMIGO hun voorzorgen hadden genomen.

RADIO MI AMIGO - MV MI AMIGOIn werkelijkheid worden er helemaal geen RADIO MI AMIGO programma's gemaakt in Spanje. De opnamestudio's zijn gevestigd in de wafelbakkerij van Sylvain Tack in Buizingen, BelgiŽ. Daar dit echter te gevaarlijk is wordt al vlug alle apparatuur verhuisd naar een afgelegen boerderij in het Oostvlaamse Opbrakel. De ganse organistatie en de bevoorradingen van het schip gebeuren in het allergrootste geheim. Tijdens hun programma's maken de presentatoren ook geen melding van datums zodat de banden bij bevoorradingsmoeilijkheden nogmaals kunnen gebruikt worden zonder dat dit te hard opvalt.

Op 17 februari 1975 valt de Belgische rijkswacht en B.O.B. de opnamestudio in Opbrakel binnen. De enigen die aanwezig zijn is Peter Van Dam en zijn vriendin. Beiden worden onmiddellijk aangehouden. Er zijn 5 bestelwagens nodig om de meer dan 5 miljoen Bfr. dure apparatuur en toebehoren te verhuizen naar de gebouwen van de rijkswacht. Blijkbaar is de rijkswacht net op tijd want alle apparatuur is losgekoppeld, klaar om het te verhuizen. Peter Van Dam wordt meteen ondervraagd en de B.O.B. vindt echter geen enkele band waarop programma's van RADIO MI AMIGO staan. Men had immers aan Peter gevraagd hoe de apparatuur werkte en hij heeft alle banden onder het oog van de gerechtelijke instanties kunnen wissen. Volgens medewerkers zou de plaats van de studio aangewezen zijn door een ontevreden ex-medewerker. Volgens Sylvain Tack is het Mike Moorkens die de justitie de plaats had aangewezen. Tack en Moorkens hadden immers net voordien ruzie gehad. Mike Moorkens draaide reklamespots voor zijn eigen drive-in show tijdens zijn programma's en dit zonder toestemming van Sylvain Tack.

Sylvain Tack besluit om nu toch maar uit te wijken naar Spanje waar hij een riante villa bezit. Binnen de 24 uur zijn zowel zijn wafelbakkerij als zijn platenstudio verkocht. De platenfirma werd overgenomen door Johnnie Hoes. Tijdens de illegale periode had Tack steeds ontkend dat hij nog iets met RADIO MI AMIGO te maken had. Vanaf nu kan hij naar voor treden als de grote man acher het station. De deejays krijgen ook de mogelijkheid om naar Playa de Aro in Spanje te komen. Verschillende zien dit echter niet zitten en zodoende zijn het enkel Bert Bennett, Joop Verhoof, Stan Haag en de inmiddels vrijgelaten Peter Van Dam die ťťn voor ťťn naar het zonnige Zuiden vliegen. Alle vier hebben ze een aparte studio in de villa waarin ze dagelijks vele uren programma's opnemen.

Om de justitie van BelgiŽ en Nederland zoveel mogelijk om de tuin te leiden worden er ook RADIO MI AMIGO programma's uitgezonden via de Spaanse RADIO GERONA. Door deze samenwerking is het mogelijk om legaal te adverteren op RADIO MI AMIGO. Lang duurt dit echter ook al niet daar onder de steeds harder wordende druk van de Nederlandse regering RADIO GERONA besluit om de samenwerking te stoppen.

Eind maart 1975 wil er een derde station gaan uitzenden vanop de "mv MI AMIGO". Enkele ex-Radio Veronica medewerkers hebben immers het plan opgevat om hun station te laten verrijzen. De onderhandelingen met Ronan O' Rahilly en Sylvain Tack springen echter vroegtijdig af en van het project komt er niets in huis.

Enkele maanden nadien woedt er wederom een hevige storm op de Noordzee. De ankerketting van de "mv MI AMIGO" breekt en het schip slaat op drift. Ditmaal strandt het op een zandbank en de materiŽle schade valt al bij al nogal mee. Met verenigde krachten wordt alles wat stuk is hersteld en herstart men de uitzendingen vanaf de zandbank! De Engelse justitie is echter van mening dat het schip binnen de territoriale wateren ligt en geeft bevel aan de marine om het te bezetten. De bemanning mag blijven maar de 4 Radio Caroline-deejays worden gearresteerd. Onder druk van politieke dreigementen krijgt RADIO MI AMIGO-baas Sylvain Tack het zover dat de bezetting op 16 november 1975 wordt opgegeven. Omdat de bezetters nogal wat schade hebben gemaakt op de "mv MI AMIGO" duurt het een tijdje voor beide stations weer in de lucht zijn. Een nieuwe ankerplaats wordt gekozen en RADIO MI AMIGO is terug via 259 meter met een laag zendvermogen.

Even na deze gebeurtenissen wordt op de "mv MI AMIGO" een tweede studio geinstalleerd. Het is Bart Van Leeuwen, ex-Radio Veronica-medewerker, die op 19 januari 1976 de allereerste nieuwsuitzending brengt onder de naam Tim Ridder (die laat hij evenwel kort nadien weer vallen). De live-uitzendingen zijn een waar succes en ze worden dan ook snel uitgebreid met nieuwe deejays. De Belgische justitie zit ondertussen ook niet stil want de namen van adverteerders worden genoteerd en sommigen worden ondervraagd. Daar Radio Caroline enkel maar tijdens de nachturen kan uitzenden sleutelt zendtechnicus Peter Chicago aan de tweede zender. Hij slaagt erin om het ding helemaal om te bouwen en het af te stemmen op 192 meter. Het is 15 mei 1977 en Radio Caroline heeft eindelijk weer een 24 uurs programmatie wat sinds 1973 geleden was. Op 10 september 1976 verlaten de meesten de "mv MI AMIGO" als die nogmaals op drift slaat nadat de ankerketting is gebroken. de overgebleven bemanningsleden kunnen echter het ergste voorkomen en beginnen meteen aan herstellingen. Pas op 16 september kunnen de uitzendingen hervat worden.

In december 1976 verhuist Radio Caroline naar de 319 meter zodat RADIO MI AMIGO kan beschikken over de 192 meter. De 259 meter van RADIO MI AMIGO baarde nogal wat zorgen en men hoopt dat de 192 meter hier verbetering in zal brengen. Dit blijkt echter ook geen goede oplossing want op 22 juli 1977 verhuist men naar 212 meter.

4 Augustus 1977. De "mv MI AMIGO" maakt op een morgen zwaar slagzij. Meteen denkt men aan een lek in de roestige romp. De pompen worden in allerijl aangezet maar die begeven het na enkele uren. De "mv MI AMIGO" is zinkende en de opgeroepen kustwacht komt aanvaren met een reddingsboot. Ondertussen is een bemanningslid erin geslaagd een pomp te herstellen en nadat een deel van het zeewater buiten boord is blijkt er dat er geen lek in de romp is maar wel in het koelsysteem van de generatoren zodat het zeewater in de boot werd gepompt. Een kraan dichtdraaien en het euvel is opgelost.

Ondertussen blijkt dat de 212 meter middengolf voor RADIO MI AMIGO ook geen voldoening geeft en dat het 24 uur per dag uitzenden van Radio Caroline meer geld kost dan het opbrengt. Er wordt om financiŽle redenen besloten om beide stations terug op 1 frequentie te brengen. Vanaf 1 december 1977 zendt RADIO MI AMIGO overdag uit en Radio Caroline 's nachts. De frequentie is de uitstekende 319 meter oftewel 963 kHz.

Op 20 oktober 1978 geeft de laatst overgeblevende werkende generator aan boord van de "mv MI AMIGO" het. Het zal weken duren eer die hersteld is. De geruchten doen ondertussen ook de ronde dat Sylvain Tack van RADIO MI AMIGO het beu is om huur te betalen voor het oude zendschip en dat hij een eigen schip zou hebben aangekocht. Ronan O' Rahilly is woedend en beslist dat hij alleen met Radio Caroline zal doorgaan.

Een tijd voordien, maart 1978, had de RADIO MI AMIGO-organisatie in Griekenland al een ander schip gekocht. De "mv CASABLANCA", gebouwd in 1964, wordt omgedoopt tot "mv MAGDALENA". Eigenaar van de boot is de pas opgerichte firma "Magda Shipping & Commercial Enterprises". Op het moment dat de generator op de "mv MI AMIGO" het begaf, was de nieuwe boot zo goed als klaar om uitzendingen te verzorgen. De vooropgestelde streefdatum was immers 1 november 1978. Er wordt besloten om in januari 1979 te vertrekken om RADIO MI AMIGO zo snel als mogelijk terug in de lucht te brengen. Het schip krijgt echter geen toelating om de haven te verlaten daar er zo'n 12 verzekeringspapieren op het punt staan te vervallen.

MI AMIGO 272 - MAGDALENADe "mv MAGDALENA" moet keer op keer het droogdok binnen voor inspectie en uiteindelijk duurt het tot februari 1979 eer het schip over de nodige papieren beschikt en de haven van Piraeus kan verlaten. Na enkele dagen varen raakt de scheepsmotor defekt waardoor de "mv MAGDALENA" de haven van Patras moet aandoen voor herstellingswerken. Net zoals met de papieren is het niet-kennen van de Griekse taal een probleem. Zo duurt het 4 maanden vooraleer de motor is hersteld. Tijdens deze periode ontstaat er ruzie met Kees Borrel, die in een zoveelste dronken bui, aan een Griekse schoonheid beloofd heeft om een plaatje voor haar te draaien op de radio. Kees Borrel gaat naar het schip, dat nog steeds in de haven lag, en zet de 10 kW sterke zender aan. Gelukkig merken de autoriteiten er niets van maar de zendbuis brandt wel volledig door.

Midden juni 1979 kan de "mv MAGDALENA" eindelijk de steven wenden naar volle zee. Na een reis van 18 dagen gaat het nieuwe zendschip voor anker voor de kust van het Belgische Bredene. Op 23 juni 1979 begint men met testuitzendingen op 272 meter/1100 kHz middengolf. Tijdens de ganse duur wordt continu de nieuwe herkeningstune gespeeld, "Guitar Holiday" van "Oasis". De zendtechnicus kan tevreden zijn want het signaal van de 10 kW zender is in gans Vlaanderen goed te ontvangen. Alleen blijkt de modulatie niet dat te zijn. Op 24 juni 1979 wordt er de ganse dag uitgezonden, wederom enkel gebruik makend van de herkeningstune. Dit is trouwens een goede zet want veel toevallige luisteraars merken daar er iets gaande is op de 272 meter. Een dag later worden de testuitzendingen afgewisseld door een half uur tune, een half uur non-stop muziek. Zo blijft men doorgaan tot dat de zender op donderdagnamiddag omstreeks half drie uitvalt. Op vrijdag en zaterdag is er niets meer te horen op de 272 meter.

MI AMIGO 272 - MAGDALENA1 juli 1979, in de voormiddag is er non-stop muziek, afgewisseld door de tune en een Coca-Cola-reklame te horen tot klokslag 12 uur. RADIO MI AMIGO start haar officiŽle programma's via 272 meter/1100 kHz middengolf. De opening, een vooraf opgenomen programma, wordt gepresenteerd door Ton Schipper en de eerste plaat, Thank You for The Music van Abba, is bestemd voor alle medewerkers. RADIO MI AMIGO is terug maar wel met een vertraging van 27 maanden. Collega Radio Caroline meldt tijdens haar nieuwsuitzending de terugkeer van het station en wenst het het allerbeste toe. Al vlug wordt het duidelijk dat de terugkeer de laatste weken te snel is moeten gaan. De modulatie is nog steeds slecht en Wim de Groot is de enige deejay aan boord. Op 3 juli 1979 krijgt hij versterking in de persoon van DaniŽl Bolen en zorgt Kees Borrel, de kok, voor de non-stop programma's.

RADIO MI AMIGO heeft gebrek aan deejays doordat men pas de laatste dagen naar bekwame mensen is gaan zoeken. Men had gehoopt mensen van vroeger te kunnen aanspreken maar die werken nu bijna allemaal voor Radio Caroline dat enkele maanden eerder terug in de lucht is gekomen. Op 7 juli 1979 komt er een nieuw mengpaneel aan boord en is de modulatie stukken beter. RADIO MI AMIGO zendt de klok rond uit met een programmering die nogal wat verschilt van dat wat we gewoon waren. Zo zijn er overdag tussen 7 en 18 uur, net voor het ganse uur, nieuwsberichten en wordt er enkel voor en na het nieuws reklame uitgezonden. De nieuwe RADIO MI AMIGO tracht een familiezender te zijn met veel aandacht voor het Belgische produkt.

Het ganse project was geraamd op zo'n 12 miljoen Belgische frank, maar het uiteindelijke bedrag was meer dan 25 miljoen BFr. De financiŽn waren afkomstig van enkele Belgische sponsors en van Sylvain Tack, die altijd heeft volgehouden niets met het nieuwe RADIO MI AMIGO te maken te hebben. Ook Parick Van Acoloyen, beter bekend als Patrick Valain (en van de Belgische landpiraat RADIO MAEVA, eind jaren 70, begin jaren 80), is ťťn van de mensen die de terugkeer van het station mogelijk heeft gemaakt. Van Ackoloyen had in de periode na 1974 trouwens de tendering voor RADIO MI AMIGO, die toen nog uitzond vanaf de "mv MI AMIGO" voor zijn rekening genomen.

De Belgische justitie is helemaal niet gelukkig met de terugkeer van deze zeezender en laat meteen her en der in het land huiszoekingen verrichten bij mogelijke medewerkers. Zelfs Interpol wordt ingeschakeld om Sylvain Tack aan de tand te voelen maar die verklaart er niets mee te maken te willen hebben daar hij anders Spanje zal worden uitgezet. Tack verklaart zelfs dat hij via zijn Liechtensteinse firma klacht zou neerleggen tegen de initiatiefnemers voor het gebruiken van de geregistreerde naam RADIO MI AMIGO. Door al die problemen besluit RADIO MI AMIGO op dinsdag 3 juli 1979 de stationsnaam te veranderen in RADIO 272. Op 5 juli 1979 wordt echter de naam RADIO MI AMIGO terug gebruikt.

MI AMIGO 272 - MAGDALENAOp dinsdagmorgen, 18 augustus 1979, even over 6 uur loopt ťťn van de twee gelijkspanningsgeneratoren tijdens een storm warm doordat de koelwaterleidingen verstopt zijn door algengroei. De generator onploft en de "mv MAGDALENA" wordt flink dooreen geschud. Het anker lost en sleept over de zanderige Noordzeebodem. De boordmecanieker, die tevens dienstdoend kapitein is daar de stuurman en de officiŽle Syrische kapitein van boord zijn, probeert de tweede generator te starten zodat de motoren kunnen worden aangeschakeld. De scheepsmotor weigert echter alle dienst. Daar de radiouitzendingen inmiddels zijn gestopt komen de deejays helpen, echter zonder veel resultaat. De "mv MAGDALENA" drijft motorloos en zonder anker over de drukbevaren Noordzee.

Er komen twee aanbiedingen om de bemanning van boord te halen maar die weigert. Uiteindelijk loopt het schip vast op een zandbank, 5 mijl voor Schouwen, Nederland. Door een nieuwe storm, tijdens de nacht van donderdag op vrijdag, drijft het schip verder over de zandbank. Gans de bemanning slaapt, uit alle zekerheid in de stuurhut, met hun zwemvesten aan. Langzaam drijft de "mv MAGDALENA" op vrijdagmorgen de Nederlandse territoriale wateren binnen. Om 16:30 komen er twee Nederlandse agenten van de Rijkspolitie te water aan boord die de bemanning en deejay's meteen arresteert.MI AMIGO 272 - MAGDALENA

Nog tot zondagochtend hobbelt de "mv MAGDALENA" over de zandbank waardoor het flink wordt beschadigd.Twee personen gaan in opdracht van de Nederlandse justitie aan boord met pompen. Het schip komt uiteindelijk los van de zandbank en met behulp van de pompen wordt het drijvend gehouden. Een sleepboot sleept de "mv MAGDALENA" naar de Willemhaven van Stellendam waar het na aankomst meteen in beslag wordt genomen. De dag nadien wordt de schuit als wrak verklaard, deze heeft immers 9 gaten in de romp! Ook wordt meteen alle zend- en studioapparatuur losgekoppeld en verwijderd. Na verhoor worden alle personen vrijgelaten.

  

Gegevens

Ligplaats:

 • Nederlandse kust voor Scheveningen (Mi Amigo)
 • Engelse zuid-oost kust (Mi Amigo vanaf 30/08/1974)
 • Belgische kust voor Knokke (Magdalena)

Taal:

 • Nederlands
 • Engels

Periode:

 • 28 December 1973 - 20 oktober 1978 (Mi Amigo)
 • 23 Juni 1979 - 18 Augustus 1979 (Magdalena)

Frequentie/golflengte:

 • MW 253 m - 1187 kHz (aangekondigd als "259")
 • MW 192 m - 1562 kHz (vanaf 12/12/1976)
 • MW 212 m - 1412 kHz (vanaf 25/07/1977)
 • MW 312 m - 963 kHz (vanaf 01/12//1977, aangekondigd als "319")
 • MW 272 m - 1100 kHz (van 25/06/1979 - 18/08/1979)

Zendvermogen:

 • MW 53 kW (maximum, Mi Amigo) - Continental Electronics 317c Serial 11
 • MW 10 kW (maximum, Magdalena)

Eigenaars:

 • Sylvain Tack

Algemeen adres:

 • Radio Mi Amigo
  Wilhelminastraat 24a
  Breda
  The Netherlands
  Tel: 37 242
 • Radio Mi Amigo
  P.O. Box 847
  Hilversum
  The Netherlands

Opmerkingen:

 • Nadat de "mv Magdalena" op drift is geslagen drijfde het de territoriale wateren van Nederland binnen en werd in beslag genomen.

Schepen:


© 2014 RadioVisie.eu | ontworpen, ontwikkeld en gehost door movemedia
Alle online geplaatst materiaal is ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werd van openbare bronnen van het internet gehaald. Niet in alle gevallen is duidelijk of op teksten, foto's, logo's en/of illustraties copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen, waarna 'gewraakte' items per direct worden verwijderd, indien daarom wordt gevraagd. Onterecht geplaatste items kunnen nooit tot een financiŽle vergoeding leiden. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren en in alle uitgaven, in print of elektronisch en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden. Details tot de aansprakelijkheid van RadioVisie.eu vindt u HIER.